Джеки Чан е китайски актьор, режисьор, продуцент, сценарист, специалист по

...
Джеки Чан е китайски актьор, режисьор, продуцент, сценарист, специалист по
Коментари Харесай

Никой не знае какво ще се случи с него утре ~ ДЖЕКИ ЧАН

Джеки Чан е китайски артист, режисьор, продуцент, сценарист, експерт по бойни изкуства, артист и каскадьор. Роден е през 1954 година и същинското му име е Чан Кун-сан, което значи „ роден в Хонг Конг “.

Той е единственият артист, който няма застраховка живот, тъй като никоя компания не се взема решение да му направи застраховка. Причината е, че прави всичките каскади самичък и постоянно има произшествия по време на фотосите.

В началото на своята кариера Джеки Чан е каскадьор във филмите на Брус Лий. За цялата си кариера е чупил носа си три пъти, тежко е наранявал коленете си, изваждал е двете си плещи, таза и гръдната кост, чупил е бедрата си, като е заставал сред две блъскащи се транспортни средства.

За фотосите на кино лентата „ Доспехите на бога “, Чан скача от аероплан и се приземява върху летящ балон, след което си удря главата в камък и пръсва черепа си. Сега е с пластмасова запушалка в черепа, само че продължава да прави всички каскади без дубльор.

Той взе участие допълнително от 120 кино лентата, сценарист е на 15 и режисьор на 17 от тях. Продуцира 43 кино лентата, а в множеството филми е и каскадьор. За кино лентата „ Китайски зодиак “ влиза в върховете на Гинес, тъй като по време на фотосите заема повече от 15 разнообразни длъжности на снимачната площадката – измежду които фотограф, режисьор, оператор и други…

Джеки Чан може да счупи 12 бетонни блока с пестник, до момента в който държи яйце навътре в ръката си без да го счупи.

Обучавал се е на класическо пеене и издава 20 музикални албума, като пее на повече от 5 езика, сред които мандарин, японски, корейски, кантонски, британски и други и е създател на някои от песните към филмите, в които взе участие.

Той няма прислужници или водачи. Чистене, пране, гответе – всичко това прави самичък.

Синът му Джейси, който неведнъж е бил арестуван с опиати, няма да получи нищо от наследството на татко си. На въпроса „ Защо? “, Джеки Чан отговоря сбито: „ Ако той самичък не може да завоюва пари, то единствено ще изхарчи моите. “

Чан отделя доста от средствата си за щедрост. В началото единствено подарява пари, само че по-късно основава „ Фондация Джеки Чан “, която осиновява 10 деца, взима под своето крило 50 китайски сирачета, поема няколко стипендии в разнообразни университети, заплаща лекуване на деца, заболели от рак, финансира работата на „ Болницата Джеки Чан “ и годишно подарява пари на учебно заведение по кунг-фу.

Веднъж по време на изявление, журналистът задава на Джеки Чан следния въпрос:

– Джеки, удовлетворен ли сте от живота си?

Той отвърнал:

– Преди време чух доста мъдри думи:

Твоята комплицирана работа е фантазия за всеки незает.

Твоето непослушно дете е фантазия за всеки бездетен.

Твоят дребен дом е фантазия за всеки безприютен.

Твоят дребен капитал е фантазия за всеки дебитор.

Твоето неблестящо здраве е фантазия за всеки неизлечимо болен.

Това, че Всевишният скрива греховете ти от хорските очи, е фантазия за всеки, компрометиран от греховете си.

Твоето сърдечно успокоение, твоят спокоен сън, твоята налична храна са фантазия за всеки, в чиято страна има война.

Нужно е да ценим всичко, което имаме.

Никой не знае какво ще се случи с него на следващия ден.

Последвайте ЧЕТИЛИЩЕ в  Телеграм :

Вижте още:  Празните глави са с дълги езици – БРУС ЛИЙ

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР