Джеф Безос, ръководителят на Amazon и най-богатият човек в света

...
Джеф Безос, ръководителят на Amazon и най-богатият човек в света
Коментари Харесай

Джеф Безос се развежда, а съпругата му става най-богатата жена на планетата

Джеф Безос, ръководителят на Amazon и най-богатият човек в света се развежда със брачната половинка си Макензи Татъл. Те се ожениха през 1993 година и имат три сина и приемна щерка.

Макензи Татъл играе голяма роля в бизнеса на Безос. Тя от детството си се увлича от книги и е желала да стане публицист. Когато през 1994 година Джеф Безос основава интернет магазин (много самоуверено за времето си решение), към този момент е било ясно с какво ще се търгува – несъмнено, че с книги. Първият офис на Amazon в действителност е гаражът на неговите родители. Безос прокарва в гаража интернет, купува от локалния магазин две порти и прави от тях спонтанна маса, на която слага компютрите. Родителите на младия предприемач вземат заем от $10 000 и ги влагат в бизнеса на Джеф. Макензи е първият счетоводител на компанията и се грижи за финансовите въпроси, сортира личния състав и сформира бизнес тактиката, След няколко години Amazon се реалокира в по-голямо помещение. Макензи написва няколко книги и за едната от тях получава влиятелната премия American Book Award.

Джеф Безос заяви за развода в своя Twitter акаунт:

„Искаме хората да знаят, по какъв начин се развива нашият живот. След дълъг интервал на деликатно обсъждане и опити да живеем настрана, взехме решение да се разделим и да продължим да поддържаме връзка като приятели„.



Според изданието Radar Online, повода за развода е изневярата от страна на Безос. Злите езици настояват, че през последните осем месеца Безос сякаш се среща с Лорън Санчес, брачната половинка на авторитетния холивудски сътрудник Патрик Уайтсел. Bloomberg пресметна, че след развода, Макензи би трябвало да получи $69 милиарда и по този метод ще стане най-богатата жена на планетата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР