Джапанките могат да причинят силна болка заради възпаление на сухожилието,

...
Джапанките могат да причинят силна болка заради възпаление на сухожилието,
Коментари Харесай

Ортопед разби мита, че джапанките не били вредни колкото високите токчета

Джапанките могат да причинят мощна болежка поради инфектиране на сухожилието, което свързва петата с пръстите от долната страна на стъпалото. То може да аргументи непрекъснато накуцване, а болката е мъчителна, написа “Дейли мейл ”, като се базира на специалист ортопед от болничното заведение към Лондонския академични лицей.

Това страдалчество се появява и при други обувки без токчета, само че джапанките са най-лошият вид. Освен това джапанките постоянно не се закрепват добре за крайници и са нестабилни. Те обаче са съвременни, наподобяват комфортни и доста дами през лятото с облекчение  захвърлят “вредните ” високи токчета, без да допускат на каква заплаха обричат краката си с този опасен избор.

“Фактът, че постоянно би трябвало да се придържат с пръстите, основава доста напрежение в тях и в свода. Липсата на ток значи, че стъпалото се напряга прекомерно и сухожилието от петата към пръстите се възпалява. При скъсени прасци, каквито постоянно се получават от носенето на токове, това е още по-вероятно ”, изяснява доктор Тарик Хан. Той предлага обувки с височина на тока 3-4 см.

От възпалението на сухожилието хората стартират да накуцват и това може да докара до биомеханични проблеми в коляното и даже в гърба.

При джапанките има и доста контузии – от настъпени и ударени пръсти до рани. Препъването е доста постоянно събитие поради подгъването на подметката. Те не са комфортни за шофиране и за каране на велосипед и мотор. Те са по-опасни и от обувките с високи токчета, тъй като с тях прекъсването не е несъмнено. Излиза, че джапанките са по-вредни от обувките с високи токчета, обобщава “Дейли мейл ”.

Инфо: www.myclinic.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР