Директорът на Народния театър Васил Василев съди за обида и

...
Директорът на Народния театър Васил Василев съди за обида и
Коментари Харесай

СКАНДАЛ В КУЛТУРАТА: Стартира делото на шефа на Народния театър срещу Александър Морфов


Директорът на Народния спектакъл Васил Василев съди за засегнатост и клюка режисьора Александър Морфов. Василев е завел непълен иск за 100 хиляди лева против режисьора. Делото е във връзка изявление на Морфов при приемането на премията си " Аскеер " за най-хубав режисьор през 2023 година Адвокатите на Василев желаеха да бъдат разпитани очевидци на последващо съвещание, само че не съумяха да посочат съответни имена на този стадий. Съдията по делото предложи на двете страни да се спогодят отвън правосъдните зали.

Васил Василев попита сбито по какъв начин би се почувствал някой, в случай че бъде наименуван " безличие " в народен ефир. Той добави, че готви още едно дело против Морфов за систематичен тормоз против него и фамилията му със заплашителни есемеси. Адвокатът на Василев Лора Георгиева изиска да бъдат предоставени записи от всички камери, които са снимали церемонията по връчването на премиите " Аскеер ".

Адвокатът на Морфов Полина Велчева напомни, че Василев е заречен в точка от програмата си за преизбиране на шеф на театъра да върне Александър Морфов на работа, само че това по този начин и не се е случило. Тя напомни, че Василев е подал иск против Морфов още предходната година, само че съдът не го е почел.

Напрежението в Народния спектакъл избухна през 2022 година. Поводът - тогавашният пиар на театъра Велислава Кръстева. Морфов надраска вратата на кабинета на Кръстева с надписи „ Движение за права и свободи “ и „ Изчезвай! “. Като причина уточни възмущението си от обстоятелството, че Кръстева е придружила на последните парламентарни избори почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР