Димитър Дилов е новият изпълнителен директор, член на Управителния съвет

...
Димитър Дилов е новият изпълнителен директор, член на Управителния съвет
Коментари Харесай

Банка ДСК с нов шеф

Димитър Дилов е новият изпълнителен шеф, член на Управителния съвет (УС) и началник направление " Управление на риска " в " Банка ДСК " от началото на май, оповестиха от финансовата институция.

Той поема длъжността от Арно Льоклер, който се отдръпва от банката от края на април.

В известието се отбелязва, че Димитър Дилов има повече от 20 години интернационален опит в банковия бранш, като през последните пет години заема позицията на изпълнителен шеф и член на УС с сектор " Управление на риска " в една от водещите банкови групи в Източна Европа.

Кариерата му на риск управител минава през разнообразни банки от групата " Райфайзен Банк Интернешънъл " (Raiffeisen Bank International) в България, Австрия, Косово и Сърбия, където дава отговор за ръководство на риска в съответните банки, лизингови сдружения и пенсионни и капиталови фондове. 

Димитър Дилов е магистър по " Банков мениджмънт " от Стопанската академия " Д. А. Ценов ", като след това учи " Приложна математика " в Софийския университет. Има добита магистърска степен по бизнес администрация от Бизнес учебното заведение в Кеймбридж, Англия (Cambridge Judge Business School). Преминал е голям брой специализации в региона на банкирането, финансовите технологии и data science в Англия, Швейцария, Люксембург и Австрия. Владее британски, съветски и сръбски език.  

В последните години по негова самодейност се развиват разнообразни цифрови решения за ръководство на риска, като се употребяват най-модерни софтуерни новости, насочени към усъвършенстване на кредитния развой, възстановяване на отчетността и дейно взимане на решения, написа още в известието.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР