Дидие Дешан благодари на феновете, след като Франция се върна

...
Дидие Дешан благодари на феновете, след като Франция се върна
Коментари Харесай

Дешан пред феновете: След болката, вашето посрещане е утеха

Дидие Дешан благодари на почитателите, откакто Франция се върна в Париж след " жестокото " проваляне на финала на Световното състезание от Аржентина в неделя. „ Петлите “ желаеха да станат първият тим, който резервира Световната купа след Бразилия през 1962 година, само че бяха победени с 2:4 след дузпи от Аржентина след вълнуващо тъждество 3:3 в постоянното време и продълженията.

Въпреки това тимът беше посрещнат от голяма навалица от близо 50 000 души, когато се завърнаха в Париж в понеделник, а Дешан изрази благодарността си за поддръжката след такава съкрушителна загуба.

„ Наше обвързване по отношение на играчите е да благодарим на всички тези французи, мъже и дами, които ни поддържаха и дадоха доста мощ на тази група. Споделихме страхотни страсти, макар че краят е нечовечен и боли.

Не би трябвало да забравяме всичко, което този тим направи, до момента в който имаше доста компликации преди и по време на Световното състезание. Те изпитаха невероятни страсти през този спортен месец “, сподели Дешан пред TF1.

Капитанът Уго Лорис повтори думите на старши треньора си, откакто пропусна да стане първият човек, който извел съотборниците си до два трофея от Световно състезание.

„ След болката от загубата, посрещането е малко разтуха. Най-важното е признанието на последователите, макар че като спортисти бихме желали да имаме този златен орден и да върнем купата във Франция “, съобщи Лорис.

Сега Франция насочва вниманието си към Европейското състезание през 2024 година в Германия, където ще се стреми да завоюва шампионата за трети път.

Лорис принуди тима си да придвижи мощния си нрав от Катар в идващото си съревнование, добавяйки: „ Въпреки това, което се случи преди и по време на шампионата, ние показахме устойчивост, останахме тим. Трябва да запазим това за Европейското състезание “.

Нападателят Оливие Жиру, който изпревари Тиери Анри като голмайстор на Франция за всички времена в Катар, добави: „ Ще се прегърнем един различен мощно и ще отидем на отмора, с цел да презаредим батериите си, тъй като има сезон, който би трябвало да приключим. Винаги е мъчно да напуснеш група, с която изкарахме месец и половина. Ние сме като семейство, като братя “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР