Детска градина Мечо Пух“ в гр. Добринище ще бъде разширена

...
Детска градина Мечо Пух“ в гр. Добринище ще бъде разширена
Коментари Харесай

По проект: Детска градина „Мечо Пух“ в гр. Добринище ще бъде разширена и модернизирана

Детска градина „ Мечо Пух “ в гр. Добринище ще бъде разширена и осъвременена. Тази инвестиция е от значително значение за община Банско и един от значимите цели, заложени в програмата за развиване на Кмета на Общината.

Средствата в размер на 1 000 000 лева са обезпечени по “Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024 – 2026 година ” на Министерството на образованието и науката. По програмата Община Банско кандидатства с планово предложение „ Изграждане, обзавеждане и съоръжение на уголемение на детска градина „ Мечо Пух “ – гр. Добринище – пристройка и възобновяване на дворно пространство “.

Целта на плана е да се обезпечат условия за здравословна витална среда и обикновено физическо и психическо развиване на децата и условия за сполучливо въвеждане на наложителното предучилищно обучение. С реализирането на плановото предложение ще се усили броя на обхванатите деца и ще се сътвори среда за качествено образование и развиване на детската персона, при съществуването на еднакъв късмет за всяко дете. За задачата се планува да се построи двуетажна пристройка, обвързвана с главната постройка с топла връзка и да се извърши преустрояване на част от постройката на детската градина. В дворното пространство е планувано да бъдат построени нови детски площадки и зелени площи.
Предстои да бъде подписан контракт с Министерството на образованието и науката, след което ще започват действия по създаване на работни планове и осъществяване на заложените строително-монтажните действия.
Крайният период за осъществяване и отчитане на всички утвърдени действия е края 2026г, според решение на Министерския съвет, само че упоритостта на Кмета и неговият екип е дейностите по плана да бъдат приключени в по-кратки периоди.
За тази година в капиталовата програмата на общината се планува в гр. Добринище да бъдат вложени още над 760 000 лева за възстановяване на инфраструктурата, качеството на живот на жителите и бизнес климата в района.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР