Десетки се включиха в акцията по кръводаряване на ВМА Бъди

...
Десетки се включиха в акцията по кръводаряване на ВМА Бъди
Коментари Харесай

Десетки дариха кръв безвъзмездно на Щедрия вторник във ВМА

Десетки се включиха в акцията по кръводаряване на ВМА „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”.

28 ноември е интернационалният ден на щедростта, станал прочут в целия свят като „ Щедрия вторник ”. А акцентът е върху даряването за обичана идея.



Това е денят, в който даряваме и честваме щедростта. Ден, в който сплотяваме старания в поддръжка на значими за обществото благотворителни дела, разясниха от Фондация Bcause, по чиято самодейност през днешния ден във Военномедицинска академия (ВМА) бе проведена акция за безплатно кръводаряване.

" Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и донори, отвън нея. За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е задача. Затова и от време на време организираме акции под наслов „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”, разяснява доктор Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.



Кръводаряването трансформира живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни – за разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични болести и други.

Д-р Терзиева регистрира, че през последните години се следи растеж на безвъзмездните кръводарители във ВМА, а мобилните екипи не са сприрали работа даже и по време на пандемията.

Извън акциите „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”, всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За спомагателна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506.

" Благодарим на всички, които ни оказват помощ в борбата за живот! ", показват от Военномедицинска академия.

Снимки: БГНЕС





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР