Десетки рапъри бяха арестувани в Иран след възхода на хип-хопа

...
Десетки рапъри бяха арестувани в Иран след възхода на хип-хопа
Коментари Харесай

Рап музика в Иран: Прекрачването на червената линия в политиката ви прави мишена

Десетки рапъри бяха задържани в Иран след възхода на хип-хопа в страната при започване на 2000-те години. Но смъртната присъда, произнесена на 24 април против рапъра Томадж Салехи, бележи повратна точка в нетърпимостта на иранския режим към актьори с политическо обръщение. Рап изпълнителите в заточение Юстина и Гога споделиха на FRANCE 24 за възхищението си от Салехи, „ който плаши властта “.

Последният път, когато Джъстина беседва с Тумай Салехи бе през ноември 2023 г. Рапърът отстъпник преди малко беше освободен под гаранция, откакто прекара повече от година в пандиза.

„ Беше малко, просто желаех да го ревизира, само че не желаех той да си навлече проблеми, тъй като е бил в контакт с мен, тъй че не говорихме доста “, спомня си иранската рап изпълнителка Джъстина, която живее в заточение в Швеция.

По-малко от две седмици по-късно, откакто направи видеоклип, в който осъжда изискванията си в ареста, Салехи още веднъж беше задържан. На фрагментите отслабналият, само че съдбоносен рапър с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР