Десетки хора твърдят, че са измамени от жена, която се

...
Десетки хора твърдят, че са измамени от жена, която се
Коментари Харесай

Измами за стотици хиляди от жена, представяла се за служител на ГДБОП ВИДЕО


Десетки хора настояват, че са излъгани от жена, която се показва с разнообразни имена и за чиновник на ГДБОП. От разказите на пострадалите разбираме, че тя се внедрява в разнообразни обществени групи и по ред аргументи желае пари " назаем ". С екипа ни се свързаха доста фенове и обясниха, че  жената в продължение на години е действала по метода, по който описват пострадалите, в това число ползвайки служебното си състояние. Предвид броя на жалбите, в това число и  до екипа ни,  сумите и методите, както и аргументите, заради, които са й давани, както и предложение от нейна страна  за прекъсване на материала ни и нейното “скриване ” за среща, са употребени фрагменти от скрита камера.  

Коя е дамата, която те настояват, че е измамница? Вижте техните истории:

Хората, които ви демонстрираме във видеото твърдят, че са излъгани съвсем по еднакъв метод. Свързва ги това, че всички те са дали пари на жена, която се показва за антимафиот от ГБОП, а в действителност е някогашен дълготраен чиновник на Агенция „ Митници “. Представя се с разнообразни имена, само че същинското и име е Ралица Василева. Преди няколко дни мъж, който твърди, че е пострадал разгласява този пост със фотоси в една от обществените мрежи.



,,Тя с жертвите контактува към два три месеца първо и би трябвало малко време да ги опознае, след това да си измисли история. Много трагична история, с която да им вземе пари. “, споделя Мирела Делчева.



По данни на Министерство на вътрешните работи против Ралица Василева има подадени десетки тъжби в съвсем всички районно управление (на МВР) в София, също и в региона.  Тя не отхвърля тези обстоятелства, а в противен случай.

„ Кои са тези хора, кажете ми? Аз мога да се сетя за 5.

- Жалбите къде са пуснати?

О, във всички Районни на София.

-Срещу Вас?



Да, да! Срещу мен. Викаха на разпит някогашния ми мъж, майка ми неведнъж, татко ми…Много хора. Синът ми, доста пъти. Включително аз съм правила очна ставка с доста от тези хора.  В полицията ли?

В полицията несъмнено. Всеки, който има искания към мен си е завел тъжба в полицията по този начин, както се прави. “, изяснява Ралица Василева, при среща инициирана от нея с екипа ни.



От информация доказана от Министерство на вътрешните работи разбираме, че в Седмо районно управление (на МВР) против Ралица  е  образувана  кореспонденция за отнемане, която е предадена на Софийска Районна прокуратура. По нея към момента се води следствие. В 5 районно управление (на МВР) е формирана и друга кореспонденция, която е прекъсната от прокуратурата. Тя е за машинация посредством възбуждане, поддържане на подвеждане. В други от случаите даже са заведени каузи, които са прекъснати. Като при тази жена, която е някогашен сътрудник на Ралица. Крием самоличността й, тъй като е държавен чиновник.

„ Ралица Василева я познавам от 2008 година. Моя другарка, надлежно и колежка. В Агенция „ Митници “?Да. Докато не се случиха и при мен нещата. 2017- та година ми показа, че са си купили апартамент, към който апартамент принадлежи под земята гараж, но не им доближават средства. Сумата беше 20 хиляди лева. И по този начин в продължение на една седмица ме молеше: „ Дай да създадем нещо, ще ти ги върна. “ Изтеглих заем и и дадох 20 хиляди лева. Имах и едно жилище, което се наложи да го продам. Взех сумата. Тя пристигна, стартира да припада. Започна да ми споделя, че синът й е доста зле, че му следва интервенция.  Има проблеми фамилни, че мъжът й ще я напуща. Тя правеше страшни подиуми, извънреден манипулатор и аз взех решение да й оказа помощ за следващ път. Дадох и още 25 хиляди евро. Спря да заплаща заема. Беше уволнена дисциплинарно от съответната администрация. Към сегашния миг имам отвод да се повдигне обвиняване. Има ужасно доста доказателства. Има доста пострадали от нея. Една част от тях имат заведени тъжби, други не. “, споделя някогашна колежка на Ралица Василева.



Следват каузи, а правосъдната сага продължава няколко години. Делата са прекъснати, поради липса на задоволително доказателства. Друга някогашна колежка на Ралица  е една от тези, които не са пуснали тъжба. Също твърди, че е пострадала, само че не разполага с доказателства, че е дала пари.

„ Много добър манипулатор, извънредно. В момента, в който разбра, че съм взела застраховката на детето, която бях направила застраховка „ Живот “ сподели, че мъжът й я малтретира и бие.

-Застраховката на вашето дете какъв брой беше?

-5 хиляди лева.

-И ги дадохте всичките?

-Да. Сега ще ти ги върна. След една седмица брат ми ще ти ги даде. В болница съм с едното дете, по-късно болница, с другото дете. Майка й със счупена ръка, дъщеря й със счупена ръка. С годините непрестанно излизат нови и нови хора. “, разказва  дамата.

Хората които се свързаха с екипа ни  приготвят групова тъжба, която да внесат  в прокуратурата. Някои от тях са били доброволци в издирването на Александър от Перник, който изчезна през ноември предходната година. Запознанството им стартира от   Facebook групата „ Да намерим Сашко “, както и от общия радио канал в приложението Zello, където за пръв път чуват гласът на Ралица.

„ И спечели доверието на хората, защото се показа за чиновник на ГДБОП. Беше споделила, че Сашко е видян на Централна гара. Тя е изискала със служебната си карта камерите от Централна гара и ги е гледала. Детето не е било там. След  това дори е имала проблеми в службата. Всъщност завоюва доверието на множеството доброволци, тъй като сподели, че е съученичка на криминалния психолог Тодор Тодоров. “, спомня си една Мирела Делчева.

„ Представи се за престъпен психолог от ГДБОП. Обясняваше, че доста интензивно оказва помощ в търсенето на детето. Изисква камери, че персонално тя е помолила Тошко Тодоров да ни спомага. “, добави Албена Захаринова, която също е пострадала.

Потърсихме за коментар престъпният психолог Тодор Тодоров:



„ Не ми е съученичка и не я познавамТова да се показва, че ми е близка или съученичка е меко казано не е аморално, то е цялостна скотщина, тъй като това не е правилно. Това, че се показва не е закононарушение по Наказателен кодекс, въпреки че в тази ситуация в случай че това е така  има някаква възможност аз да и потърся отговорност, по тази причина че ми уронва името и престижа, само че е закононарушение по тази причина, че взима от хората пари и ги заблуждава, че ще им ги върне. И всъщност не им ги връща. Това е машинация. “, изясни Тодор Тодоров.



С екипа ни се свързаха десетки пострадали. Някои от тях застанаха пред камера, други не.

„ Сумата от хората, с които ние имаме контакт досега е жестоко към 500 хиляди лв. “, споделя Мирела Делчева.

Техните истории може да видите във видеото. Уговорката ни с Ралица Василева беше, когато се срещнем с хората, тя да даде нейната гледна точка  за всеки един от случаите. Ден след нашата среща обаче, тя смени персоналната си карта и отпътува за Германия, потвърдиха наши източници от Министерство на вътрешните работи. Потърсихме я по телефона и даде обещание среща, на която не се яви. В същото време с екипа ни с свърза  детективът Мартин Манев, който ни заяви, че Ралица е потърсила контакт с него, тъй като:

„ Приехме я в офиса, като показа с нас, че към Великден незнайни лица са налепили входа на родителите и  автомобила с разнообразни надписи, че е измамница и дължи много пари на разнообразни хора. Стигнахме до там в връзката, че тя ме попита дали Ви познавам. И непосредствено ме попита дали има алтернатива да си заплати, че може да даде не повече от  10 хиляди лв., за това да се спре предаването. Тук е хубаво да моля към  други мои сътрудници от този отрасъл: преди да се поеме случай или проблем, е хубаво да си изследваме клиентите, тъй като несъзнателно можем и ние да сме съпричастни към закононарушение. Ако беше платила да търсям лицата, които са и налепили автомобила най -вероятно тези пари щяха да бъдат отнети от някой почтен човек. “, изясни Мартин Манев, който е зам. ръководител на Асоциацията на частните детективи в България.



Мартин Манев споделя, че до часа на уговореното ни изявление е получил десетки позвънявания от Ралица. Решава да и върне  позвъняване в наше наличие и по този начин съумяваме още веднъж да беседваме с нея. Ралица дава обещание в понеделник да с срещне с екипа ни и да отговори на всички въпроси. Дали ще удържи на думата си този път за среща с екипа ни, следва да разберем. Втора седмица тя  е в чужбина. По наша информация полетът и за Германия е бил на 3 юни.

„ Поне да мога да предпазя и други хора, да не и се връзват на измамите и лъжите, които върти и схемите. “, споделя пострадал.



„ Аз знам, че тези пари няма да ми ги върне, задачата на всички тези хора, които са излъгани, е да можем да им покажем, че това не може да се случва в България. Искам да бъде осъдена да си получи наказването,  което заслужава. “, споделя жена, която е дала 45 хиляди лв. назаем на Ралица и с изключение на каузи, има и тъжба във Второ районно управление (на МВР) за побой над нея от сина на Ралица Василева.

„ Тя в случай че не бъде вкарана в пандиза, няма да спре.  Наистина се надявам прокуратурата по-късно предаване да се самосезира. Да и бъде повдигнато обвиняване, и просто да си получи заслуженото. “,  допълват някогашните сътрудници на Ралица.

На ход са институциите! Следва продължение!
Напишете коментарИме:* -->  captcha Текст:* -->

--> Изпрати iframe,.fb-comments,.fb-comments span { width: 100%!important; }
Виж ощеЗлоупотреби с общински средства? 09:00 11.06.2023 250730 Обществената поръчка, за която  става въпрос, е на стойност над На вниманието на прокуратурата: 19:00 02.06.2023 9899 Как се организират публични поръчки от служебното държавно управление, което се готви " GLAS с Тина Ивайлова ": Част 2 08:58 21.05.2023 112263 Има ли злоупотреби с източване на Здравната каса от отделението по Кардиохиргия Разследване: 09:00 14.05.2023 255557 Нова скица за разпространяване на наркотици в Пловдив. Дилърите доставят Разследване - Част 1 09:21 30.04.2023 188058 Сигнал за източване на Здравната каса от отделението по Кардиохиргия в УМБАЛ Арести за платен избор: ВИДЕО 09:24 09.04.2023 57352 По данни на Върховна касационна прокуратура от началото на предизборната 09:37 25.06.2023 0 106 09:20 25.06.2023 0 3905 09:13 25.06.2023 0 641 08:57 25.06.2023 0 386 08:45 25.06.2023 0 1646 АнкетаДа, ще почивам на нашето ЧерномориеДа, ще почивам в чужбинаНяма да почивам
--> Най-четениНай-коментирани 12:52 21.06.2023 3 1684186 19:00 21.06.2023 17 1389467 00:01 23.06.2023 0 1189709 23:46 21.06.2023 6 978933 Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР