Десетки хора се включиха в акции в подкрепа на руския

...
Десетки хора се включиха в акции в подкрепа на руския
Коментари Харесай

От Мелбърн до Рейкявик. Демонстрации в подкрепа на Навални

Десетки хора се включиха в акции в поддръжка на съветския опозиционер Алексей Навални. В петък и събота в редица страни по света се организираха манифестации.

Отворено писмо в поддръжка на Навални беше подписано от лекари, адвокати и депутати, а неговите сътрудници стартираха плана „ Освободете Навални “, в който се включиха 500 хиляди души от целия свят. Движението " Свободни руснаци " на собствен ред разгласи акции в поддръжка на Навални в разнообразни страни - от Исландия до Австралия.

Критикът на съветския президент Владимир Путин

Митингът в Буенос Айрес се организира в петък, 20 януари. Участниците в сходни акции в аржентинската столица имат традиция - да се събират в работното време на съветското посолство. Около 50 души пристигнаха пред постройката на посолството. Според организаторката на митинга Алена това е много за Буенос Айрес - нормално идват 10-20 души.
 Около 50 души пристигнаха пред постройката на съветското посолство. Според организаторката на митинга Алена това е много за Буенос Айрес - нормално идват 10-20 души.
Около 20 души пристигнаха на митинга в столицата на Исландия, в това число ръководителят на исландската антивоенна организация Гутормур Сорстейнсон и членът на " Пуси Райът " Мария Альохина. Един от протестиращите прочете писмо от Иля Яшин от следствения арест.
 Митинг в поддръжка на Навални и другите политически пандизчии в Рейкявик.
Около 40 души се събраха на манифестации в поддръжка на Алексей Навални и други политически пандизчии в Мелбърн, Австралия. Организаторът на митинга Пьотр Кузмин споделя, че е очаквал доста по-малко хора. " Имаше няколко фамилии с деца, всички си говорихме доста откровено. Дойдоха хора от малкия екран - пуснаха материал за нас във вечерните вести ", сподели той.
 Демонстрацията в Мелбърн.
Около 350 души се събраха на митинга в сръбската столица Белград. Организаторът на митинга Пьотр Никитин е роден в Москва. Напуска Русия през 1993 година и отива в Холандия, където приключва Юридическия факултет. През 2016 година Пьотр се реалокира в Сърбия, родината на брачната половинка му.
 Демонстрацията в Сърбия беше една от най-многобройните.
Алексей Навални беше арестуван през януари 2021 година, откакто се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше от с " Новичок " . Формалната причина за ареста беше, че не се е явявал за подписка по остаряла условна присъда, макар че по това време се бореше за живота си в болница.

В момента той излежава присъдите си в затвор във Владимир, на към 260 километра източно от Москва.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР