Der Spiegel я определяше като Die Weitsichtige (визионер) през 2011

...
Der Spiegel я определяше като Die Weitsichtige (визионер) през 2011
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Ева Кайли

Der Spiegel я определяше като Die Weitsichtige (визионер) през 2011 година Брюкселското издание на Politico я включва в описите на евродепутатите с най-голямо въздействие. В Гърция обожаваха някогашната тв водеща и тя беше измежду одобрените политици. Без проблем си завоюва и втори мандат в Европейския парламент през 2019 година, където работеше по тематиките миграция и протекция на детето.

Часове преди гласуването в пленарна сесия за отпадане визите за Катар и няколко други страни, красивата 44-годишната социалдемократка Ева Кайли беше задържана в Белгия в петък по обвинявания, че е била част от група, приемаща подкупи в подмяна на поощряване на политика, другарска към страната от Персийския залив. Гръцкият политик и нейните трима хипотетични съучастници са упрекнати в приемане на дарове и огромни парични суми от катарски сътрудници. Белгийските прокурори обявиха, че са разкрили стотици хиляди евро в домовете на голям брой обвинени, както и в хотелска стая.

В разгара на абсурда с обвинявания за приемане на подкупи от катарски чиновници, Ева Кайли беше отстранена от позицията си на вицепредседател на Европейския парламент. Групата на социалистите също приключи участието, а гръцката партия " Пасок " я изключи. Дали обвиняванията ще бъдат потвърдени, следва да забележим.

Щетата обаче към този момент е нанесена. Няколко европейски депутати приканиха Кайли да се отдръпна и от евродепутатското си място. " Като се има поради мащабът на корупционния скандал, това е най-малкото, което можем да чакаме от нея ", сподели евродепутатът Манон Обри, която е съпредседател на групата на левицата, пред организация Ройтерс.
Реклама
Скандалът раздруса освен групата на социалистите и демократите (S&D) в Народното събрание, втората по величина група в Екологичен потенциал. Няколко страни от Европейски Съюз, в това число Германия, обявиха, че доверието в 27-членния съюз е заложено на карта. Запитан дали Европейският парламент може да поправи обстановката, Ерик Марквард, евродепутат от Зелената партия, сподели за DW, че " тези вреди не могат да бъдат поправени ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР