Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта за

...
Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта за
Коментари Харесай

Пътната карта за Турски поток скара депутатите, отхвърлиха елфита да я коментират

Депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта за построяването на " Турски поток " се събраха на първото си съвещание и съумяха да се скарат за дневния си ред. Заседанието бе прекъснато бързо, като ръководителят на комисията Рамадан Аталай, назначен от Росен Желязков поради неналичието на процедура по желание, съумя да си откри мотив в настояването на депутатите от ПП-ДБ за време да се срещнат с препоръчаните правила за работа на комисията.

Също по този начин от ГЕРБ направиха и други оферти, до гласуването на които по този начин и не стигна, като Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС пък на смешка прикани да бъде извикан посланика на Турция, който да спомага и да приказва за частта на трасето, което се намира на Република Турция, защото комисията е с името Турски поток, а подобен на територията на България няма.

Александър Ненков изиска да бъде изслушан и някогашния министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков. Преди това пък Ненков настоя комисията да се придържа строго към документи.

Това бе в унисон с предлагането на ръководителя на краткотрайната комисия Рамадан Аталай, който, с цел да няма " предизборни тупания ", да не се изслушва някогашния енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, а да се изискат избрани документи. Той изиска да бъде възложен разбор и отчет от ДАНС за даване пътната карта за построяването на " Турски поток ", с който се финансира Русия за войната в Украйна. Аталай желае още да се дават още всички пазарни проби за разширение на българските газопреносни сдружения, както и решение от КЕВР, с което се дефинира и утвърждава методиката за резервирането на потенциала и нормите на възвръщаемост на газ.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък се заяде с ПП-ДБ, че в случай че се били сглобили с ГЕРБ-СДС в този момент нямало да има краткотрайна комисия за " Турски поток ", а пътната карта по негова информация била открита от дълго време и отлежавала, с цел да се види дали ще има сглобка или ще се разглобяват. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ напусна залата обаче по време на гласуванията, в това число и на дневния ред.

Предложенията на ПП-ДБ бяха да бъдат изслушани Илиян Василев, български посланик, дипломат на Република България в Русия от 2000 до 2006 година, и представители на BG Elvеs, които направиха обществена изтеклата от имейл преписка на секретаря на Александър Бабаков пътна карта. Т.нар. български елфи обаче няма да бъдат изслушани, защото биха били включени онлайн и отдалечено, което не се разбра дали депутатите възприемат като неуважително или имат съмнения, че те не съществуват в действителност.

В последна сметка народните представители поддържаха предлагането на Аталай за преустановяване на съвещанието на краткотрайната комисия. Най-вероятно второ такова съвещание няма да има, защото Народното събрание излиза във Великденска почивка, която ще прелее в предизборна такава, обобщава news.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР