Депутатите гласуваха 100 лева великденска добавка за пенсионерите с пенсии

...
Депутатите гласуваха 100 лева великденска добавка за пенсионерите с пенсии
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха 100 лв. великденска добавка само за хората с пенсии под линията на бедност

Депутатите гласоподаваха 100 лв. великденска добавка за пенсионерите с пенсии под линията на беднотия с признатия на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция.  Депутатите отхвърлиха предлагането на " Българска социалистическа партия за България " всички пенсионери да получат по 50 лв. за великденските празници.

Депутатите записаха в Закона за бюджета за месец април 2024 година да се изплаща еднократна сума в размер на 100 лева на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец април 2024 година, е в размер до 526 лева в това число. Предложението бе гласувано със 138 гласа " за " и 42 - " въздържал се ". Според признатите текстове законът влиза в действие от 1 април.

В хода на дебата водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отбрани предлагането на левицата, направено сред първо и второ четене, за 100 лв. добавка за пенсионерите с приходи под линията на беднотия и по 50 лева за всички останали. За нас тази поддръжка за най-светлите християнски празници за българските пенсионери е обичайната, поредна и кардинална политика, съобщи Нинова. Тя напомни всички постановления на Министерския съвет от 2015 година до момента, когато също са давани добавки за Великден по 40 лева, без да има избори, и посочи, че на 5 април 2022 година е взето решение за 70 лева великденска добавка за всички пенсионери.

Въпросът ми е към ПП-ДБ, които през днешния ден са срещу да се дават великденски надбавки, по какъв начин тогава можахме да осигурим пари при започване на войната и да приключим годината с под 3 процента недостиг, съобщи Нинова. Тя добави, че единствената разлика оттогава и в този момент е, че тогава Българска социалистическа партия взе участие в държавното управление. Пари в бюджета има, значимо е да има и воля в тази зала това да се случи, добави тя.  

Цончо Ганев от „ Възраждане “ съобщи, че за 35 години народна власт, за 45 години социализъм, както и по царско време, в никакъв случай в Народното събрание не е имало такава гневна антисоциална дискусия от страна на която и да била политическа мощ, визирайки изявления на депутати от ПП-ДБ, че 100 лв. била сума, която би развалила бюджета и бюджетния недостиг. Вашите лъжливи политики, счетоводни, направиха бюджетният недостиг над пет %, обърна се той към депутатите от ПП-ДБ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР