Депутатът от ВМРО Милен Михов обяви, че почетният председател на

...
Депутатът от ВМРО Милен Михов обяви, че почетният председател на
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО скочи срещу учебник, наричащ Доган `учен`, Просвета го опроверга

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов разгласи, че почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е разказан в учебник по " Човек и общество " като академик със значителен принос и името му стои паралелно с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров.

" Любопитно е дали това е разследване на неговите дълбоки метафизичен прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство ", разяснява Михов.

Депутатът не посочи, за кой клас е посочения от него учебник, само че " Човек и общество " се учи от І до ІV клас, а най-новата история на България е част от програмата за ІV клас. 

От издателство " Просвета " обаче опровергаха думите му. 

" Във връзка с изказване на народния представител Милен Михов, че „ в учебник на „ Просвета " по предмета „ Човек и общество " почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е избран като академик със значителен принос ", екипът на издателство „ Просвета " декларира, че това изказване не дава отговор на истината ", показаха оттова.

От издателството подчертаха, че в настоящия до момента учебник за IV клас по предмета името на Доган отсъства. То не е упоменато и в новия учебник, който ще влезе в учебно заведение от идната образователна година. 

" В учебник, популяризиран до 2014 година, господин Доган е упоменат, само че като политик, какъвто - надали някой би оспорил - той е. Не дава отговор на истината и изказванието, че „ името на господин Доган стои паралелно с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров ". Така както ние в „ Просвета " се отнасяме съществено, отговорно и професионално към нашата работа да сътворяваме учебници и образователни пособия с най-високо качество, по този начин чакаме и българските народни представители да бъдат способени, да ревизират обстоятелствата и да не популяризират лъжи и операции ", допълниха от " Просвета ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР