Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев е безапелационният шампион в дисциплината

...
Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев е безапелационният шампион в дисциплината
Коментари Харесай

ЧРЕВОГОДНИК №1: Властимир пръв на евтината манджа в парламента – яде по 4 пъти

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев е безапелационният първенец в дисциплината „ максимален лакомник “ в 49-ото Народно заседание, откри импровизирано изследване на парламентарни кореспонденти. Според техните наблюдения националният представител се храни приблизително по 4 пъти дневно във ведомствения депутатски бюфет, от дълго време прочул се с рекордно ниските и субсидирани от данъкоплатците цени.

Закръгленият Настимир се наби в очите на публицистите като човек, който е привикнал да угажда на небцето и корема си още преди 2 години, когато в обедно време сгъна за има-няма 30 минути шопска салата, мусака, пилешка пържола, 5 филии изгорял самун и торта „ Рафаело “, полети щедро с огромна бутилка минерална вода, изпита докрай, написа „ Уикенд “.

На старта на есенната сесия на 49-ото Народно заседание Настимир Ананиев още веднъж притегли погледи, откакто обратно на килограмите си съумя чевръсто да се озове пръв на депутатската опашка за на ниска цена обяд в парламентарния бюфет, носещ засуканото название отдел „ Хранителен комплекс “.

Парламентарни кореспонденти описват, че Настимир има трайния табиет да обсажда бюфета на Народното събрание още от ранни зори, с цел да закуси щедро за под 10 лв.. Като умел чревоугодник, овладял до съвършенство тънкостите на софраджийството, Ананиев се появява пред парламентарната лавка в 8,15 ч. сутринта, безусловно секунди откакто бюфета е отворил порти за ранобудните и гладни народни представители.

„ Настимир знае, че бюфета не отваря тъкмо в 8 сутринта, а към 8,10 ч. и по тази причина дава няколко минути толеранс – тъкмо в 8,15 излиза първата и последна дневна партида от 12-15 сандвича със сирене „ Филаделфия “ и сьомга, които са обичани на всички депутати, само че малко на брой се дореждат до тях. Настимир постоянно съумява да ги опита, купува по три или четири, като постоянно се оправдава, че „ нося за сътрудниците горе “, споделя свидетел на смайващия вкус на депутата от ПП-ДБ.

Около 10 ч. сутринта Настимир Ананиев е подготвен за втори тур в парламентарния бюфет. Тогава депутатът се стопира или на кроасани със сирене, или на баничка, или пък на запечени филии с кашкавал и шунка, като без значение от избора си наложително изпива по два фреша – един от портокал и един от ябълка с морков.

Реклама

Около 12,30 ч., когато нормално е обедната отмора на депутатите, Настимир Ананиев се появява тържествено в столовата на Народното събрание за най-обилното си на ден хранене. Наблюдатели свидетелстват, че овалният народен представител със забележителна сръчност съумява да побере 5 чинии в таблата си – задача, която би затруднила даже професионален келнер или участник в „ Мастършеф ”.

Около 15,30 ч., малко преди отдел „ Хранителен комплекс “ да затвори, Настимир Ананиев се появява за последно, с цел да си напазарува евтина и субсидирана от данъкоплатците храна за у дома. „ Тогава не е придирчив – купува това, което е останало “, признава служителка на столовата в Народното събрание. След като си напазарува за у дома и грижливо сложи кутиите с опакована храна в раницата си, Настимир се насочва към лавката, с цел да си вземе нещо сладко за следобедна закуска.

Неутолимият апетит на Настимир Ананиев е мотив за смешки даже от страна на съпартийците му, които от време на време пращат в чат-групата на ПП-ДБ другарски колажи на хранещия се собствен сътрудник. Депутатът от Бургас Константин Бачийски пък споделя на висок глас любопитна история за своя другар Настимир.

Миналото лято Ананиев трябвало да му гостува в Бургас, като му се обадил, че потегля от София в 10 ч. сутринта. Бачийски звъннал да го ревизира в 12, а Настимир му съобщил, че обядва в Пазарджик и че по-късно продължава. Около 14 ч. при следващо позвъняване Бачийски разкрил Настимир Ананиев на тежка трапеза в Стара Загора – трябвало да се види със собствен другар, седнали да хапнат.

В 16,30 ч. Ананиев въпреки всичко стигнал до Бургас, само че помолил своя другар да пристигна при него в ресторант „ Док 5 “ на пристанището. „ Докато стигне от София до Бургас, Настимир стопира три пъти да се храни “, майтапи се по този мотив Константин Бачийски.

Депутатите от други парламентарни групи също са взели на майтап забележителния вкус на Настимир Ананиев и дори си вършат солени смешки с него даже в пленарна зала.

Особено мръснишки подхождал Радостин Василев, който на всеослушание разнасял подправения слух, по този начин, че да стигне до ушите на Настимир, че в парламентарни бюфет още веднъж са пуснали ореховки. Любимите сладки на Ананиев, с които той, а и множеството депутати, замезваха в следобедно време, бяха спрени от продажба преди към година и хвърлиха в дълбока тъга съвсем цялото Народно заседание.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР