Департаментът по прилагане за законодателството във Флорида и от офиса

...
Департаментът по прилагане за законодателството във Флорида и от офиса
Коментари Харесай

Разследват полицай, застрелял пилот от ВВС на САЩ в дома му

Департаментът по използване за законодателството във Флорида и от офиса на щатската прокуратура са почнали следствие против локален служител на реда, прострелял със длъжностен револвер водач от Военновъздушните сили на Съединени американски щати.

От полицейското ръководство разпространиха фрагменти от боди камерата на униформения чиновник, на които се вижда по какъв начин служителят на реда прострелва 23-годишния водач Роджър Фортсън, когато отваря вратата на дома си с револвер в ръката.

Адвокатът на фамилията на жертвата съобщи, че органите на реда са объркали къщата, до момента в който полицията твърди, че служителят им е реагирал при самоотбрана, откакто е видял Фортсън въоръжен с револвер.

Инцидентът е от 3 май т.г., когато полицията получила сигнал от съседка, че в жилището имало фамилен скандал.

На фрагментите се вижда, че жертвата в реалност държи револвер, само че той е ориентиран към земята, а не към униформения чиновник. Въпреки това служителят на реда, още с отварянето на вратата, стреля няколко пъти в тялото на Фортсън и едвам по-късно му подрежда да хвърли оръжието.

Семейството на жертвата твърди, че водачът чул почукване на вратата на жилището му и попитал кой е там, само че не получил отговор. След това чул втори „ доста нападателен удар “, само че не видял никого, когато погледнал през шпионката.

Шерифът на окръг Окалуса Ерик Аден сподели, че случаят се проверява и даде обещание да обезпечи „ бистрота и отчетност “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР