Денис Черевичко гостува за трети път в България по покана

...
Денис Черевичко гостува за трети път в България по покана
Коментари Харесай

Солист на Виенския Държавен Балет ще бъде принц Дезире на 31 май в НДК

Денис Черевичко гостува за трети път в България по покана на примабалерината и живописен началник на Балета на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова.

Премиер солистът на Виенския държавен балет приема поканата и без значение от плътната си ангажираност във Виена, прави всичко допустимо да танцува в ролята на принц Дезире в спектакъла на балета " Спящата хубавица ” от П. И. Чайковски, който ще се състои на 31 май от 19.00 часа на сцената на първа зала на Националния замък на културата. Това зрелище на Старозагорската опера е още по-специално, тъй като българският балет ще уважи 45 години креативна активност на изключителната Силвия Томова, която ще чества на сцената в ролята на злата самодива Карабос.

 

Публиката в Стара Загора към този момент два пъти е имала привилегията да се срещне с изкуството на забележителния Денис Черевичко в функциите на принц Зигфрид от " Лебедово езеро ” и на Базил от " Дон Кихот ”. В София ще танцува за първи път. В " Спящата хубавица ” очарователният актьор ще си партнира още веднъж с примабалерината Анелия Димитрова в ролята на принцеса Аврора, а в останалите основни функции феновете ще видят Клара Ферер – в ролята на Фея Люляк, Томоки Ишиго /Синя птица/, Акари Мориматсу /Принцеса Флорина/.

 

 

Участват още солисти, кордебалет на Държавна опера-Стара Загора. Денис Черевичко към този момент бе за няколко дни през април в Стара Загора, с цел да репетира със солистите и балетната натрупа. Виртуозният танцьор не крие благосклонностите си към към България още от времето, когато печели златен орден на Варненския балетен конкурс, както и готовността си да работи постоянно с балетната натрупа на Старозагорската опера, когато има опция. Пристига в деня на спектакъла на 31 май и незабавно по-късно се връща във Виена, тъй като му следва и отговорно присъединяване в MAHLER, LIVE на сцената на Виенската държавна опера.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР