Ден след решението на европейската конфедерация по бейзбол (CEB) да

...
Ден след решението на европейската конфедерация по бейзбол (CEB) да
Коментари Харесай

Европейският софтбол също анулира летния сезон

Ден след решението на европейската конфедерация по бейзбол (CEB) да анулира всички континентални клубни шампионати през 2020 година, софтболната федерация на Стария континент (ESF) също анулира летния сезон. В известие от президента на континенталната дивизия към международната конфедерация (WBSC-Европа) Габриел Вааге беше оповестено, че тази година в интернационалния календар остават само конкуренциите за национални тимове , като те се пренасрочват за края на септември и началото на октомври.

" През последните седмици бордът на ESF работи интензивно по пренареждане на програмата в Европа за да защищити здравето на всички. Преглеждайки календара, беше открито, че не е допустимо да се изиграят всички планувани шампионати. Беше взето решение да се състоят само европейските шампионати, които са квалификации за международните шампионати през 2021 година ", се споделя в изказването.

През 2020 година България трябваше да семейства два шампионата от континенталния софтболен календар. В София от 20 юли трябваше да се играе Суперкупата на Европа по слоупич за смесени тимове. В Дупница пък щеше да се организира конкуренцията за Европейската клубна купа във втора група (17-22 август).

Според новите разпореждания на континенталната федерация тази година в софтбола ще бъдат организаирани единствено Евро '20 за дами в Италия (20-26 септември), Евро '20 за мъже в Чехия (28 септември - 3 октомври) и Евро '20 за девойки до 15 година в Нидерландия (търсят се дати). България няма да взе участие в нито едно от тези шампионати.

В календара към този момент остава и " Мастърс " за ветерани над 35 година в Испания (28-31 октомври). Провеждането на всяка от конкуренциите зависи от развиването на пандемията от COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР