Ден на траур в община Елхово заради смъртта на младши

...
Ден на траур в община Елхово заради смъртта на младши
Коментари Харесай

Ден на траур в Елхово в памет на загиналия граничар младши инспектор Петър Бъчваров

Ден на печал в община Елхово поради гибелта на младши контрольор Петър Бъчваров, който беше погубен на границата с Турция, съобщи NOVA. До момента са арестувани двама души.

 

Граничарят беше погубен при 242-ра пирамида към село Голям Дервент на границата. Патрулиращият екип, в който с изключение на него е влизал и военнослужещ, е забелязал срез в оградата. Когато граничарят и военният слезли от колата, с цел да ревизират среза, служителят на реда насочил фенера си, последвал изстрел.

 

Куршумът е улучил сержанта в главата. Военнослужещият се е прикрил зад колата и е отвърнал на огъня. По неговите думи са последвали нови 10-15 изстрела, след което групата мигранти са се насочили назад към вътрешността на турската територия.

Eкип следователи от България пътува към Одрин. Те ще работят с турските си сътрудници по следствието за гибелта на Бъчваров. Вече са разпитани очевидци, в това число служителят на „ Военна полиция ”, който е бил с него в нощта на случая.

Българската прокуратура е изпратила молба за правна помощ, а посланикът на Анкара в София беше извикан в Министерството на външните работи.

 

Задържаните за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров са турски жители, съобщи посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок.

За убийството на граничаря и в България има формирано досъдебно произвеждане. По него работи следственият отдел на Окръжната прокуратура в Ямбол, сподели Сарафов.

 

" Вече сме в връзка с турската прокуратура и още през днешния ден ще изпратим молба за правна помощ. Това е безочливо и безпардонно нахлуване против еднообразен служител на реда. Убеден съм, че ще установим причинителите ", сподели той по-рано пред БГНЕС.

 

Производството е за ликвидиране на полицейски орган при осъществяване на служебните му отговорности, посочи говорителката на основния прокурор Сийка Милева, която сега е в Букурещ.

Вече е разпитан сътрудника на починалия служител на реда, конфискувани са записи от видеокамери - там, където е допустимо. Вътрешният министър Иван Демерджиев към този момент изясни, че на записите от камерите няма по какъв начин да се видят причинителите, защото закононарушението е осъществено по мрачно и камерите улавят единствено силуети.

Прокуратурата ще поддържа всички старания на институциите за битка с престъпността и незаконната миграция ", разяснява и основният прокурор Иван Гешев.

Европол е в контакт както с Европейската комисия, по този начин и с българските управляващи, с цел да даде цялостна поддръжка за българското следствие на случая на българо-турската граница.

 

Това сподели представителят на Европейската комисия Анита Хипел в отговор на въпрос на Българска национална телевизия. " Потресени и натъжени сме от случая през вчерашния ден на българската граница с Турция. Нашите мисли са със жертвите и тези, които са ранени ", съобщи още Хипер.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР