Делян Пеевски ми се обади лично. Покани ме в сградата

...
Делян Пеевски ми се обади лично. Покани ме в сградата
Коментари Харесай

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

" Делян Пеевски ми се обади персонално. Покани ме в постройката на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че би трябвало да помисля. Обясних, че ще приема, в случай че имам правото да не отстъпвам това, което съм отстоявала и до момента ", акцентира тя пред bTV.

Като евродепутат съумях да направя пробив по редица тематики, добави Йончева и регистрира какво е постигнала.

" Водих договаряния по цялостното законодателство в Пакта за миграция като ръководител на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше признат. Той анулира несправедливия за България Дъблински правилник. И ще спомогне за понижаване на безконтролната миграция ", уточни евродепутатът.

" Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази постройка, демонстрира, че аз нямам зависимости. По моя самодейност беше направена резолюция за България, в която се показва, че имаме съществени проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това демонстрира, че няма взаимозависимост ", безапелационна беше Елена Йончева.

" Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези борби. Предстои законодателство, обвързвано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази независимост си я давам аз. Като публицист и политик аз самата съм гаранция за свободата си ", добави евродепутатът.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Надпреварата за първото място в евролистата бе сред нея и ръководителя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев. Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев - със 75. Двамата резервираха тогава положителния звук по време на предизборната акция, макар че Сергей Станишев подлага на критика Корнелия Нинова за подредбата на листата.

Само година по-късно връзките сред Елена Йончева и управлението на Българска социалистическа партия са утежниха. Йончева подлага на критика Корнелия Нинова, а социалистите смъкнаха политическото си доверие от евродепутата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР