Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По

...
Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По
Коментари Харесай

Варненският делфинариум празнува рожден ден, кръсти бебе тюлен Лия

Делфинариум Варна чества през днешния ден 38 години от основаването си. По този мотив бе обещано име на бебето тюленче, което се роди неотдавна, споделя кореспондентът на БГНЕС от морската ни столица.

Тюленчето ще се споделя Лия и е кръстено на татко си Лео. Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, с цел да не бъде уплашено. С майката Бианка са отделени в независимо помещение, а чиновниците поставят най-хубавите грижи за тях, споделиха от делфинариума.

Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се цялостни с морска вода посредством специфична помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преправка преди да доближи до басейна.

В делфинариума има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните крайбрежия на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени във Варна. В него към този момент има и 3 тюлена. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР