ДЕ МОЙН, Айова (АП) — Федерален съдия временно блокира плановете

...
ДЕ МОЙН, Айова (АП) — Федерален съдия временно блокира плановете
Коментари Харесай

Съдия блокира разрушаването на новаторска арт инсталация в Айова

ДЕ МОЙН, Айова (АП) — Федерален арбитър краткотрайно блокира проектите за унищожаване на национално известно произведение на изкуството навън, което граничи с езерце в градски парк в Де Мойн, намирането на художника от Ню Йорк, който е основал творбата, евентуално ще успее в аргумента си, че унищожаването на творбата би нарушило контракта й с локален арт център.

Съединени американски щати. Съдията от окръжния съд Стивън Лочер подреди краткотрайна ограничаваща заповед в понеделник следобяд, откакто изслуша причини по-рано денем по отношение на проектите на Des Moines Art Center да отстрани творбата, наречено Greenwood Pond: Double Site. Центърът беше възнамерявал да стартира почти тримесечен развой на източване на езерото и скъсване на творбите на изкуството тази седмица.

Длъжностни лица в арт центъра споделят, че работата, приключена през 1996 година, се е влошила без ремонт и в този момент е рисково за посетителите на парка. Произведението предлага разнообразни гледни точки на Greenwood Pond, вк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР