Давам го на прокурор, закани се на финансовия министър председателят

...
Давам го на прокурор, закани се на финансовия министър председателят
Коментари Харесай

Делян Добрев дава Асен Василев на прокурор, спрял да плаща на адвокатите по делото срещу ЧЕЗ

Давам го на прокурор, закани се на финансовия министър ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев пред БТВ.

Причината е делото пред арбитраж в Съединени американски щати за 2.1 милиарда, което ЧЕЗ води против България. Добрев посочи, че Министерството на финансите (МФ) е спряло да заплаща на интернационалната адвокатска адвокатска фирма, която пази България.

„ Пише, че ревизират фактурите, не написа: платихме ги. Фактурите са от август месец, какво ги прави толкоз време Асен Василев. Не му е първи път “, уточни Добрев и съобщи още, че когато са завършили предходните мандати на Василев, по-късно служебните министри са плащали фактурите.

Освен това Добрев съобщи, че в границите на кабинета „ Петков “ Василев не платил фактури за 5 174 000 евро и по-късно ги платило служебно държавно управление. А през 2022 година не били платени фактури за 13 874 000 евро.

„ Експертизи по делото с ЧЕЗ са плащани от джоба на юристите ни – кой естествен човек не си заплаща на юристите “, попита Добрев.

Той разяснява и проблема с „ Лукойл “.

„ Лукойл няма да си тръгнат, до момента в който не им вземем дерогацията. Три пъти го предложих. Всички от „ Промяната “ и Демократична България гласоподават срещу, нищо че сякаш са против Русия. През това време министър председателят Денков лети и плаши с оставката си, в случай че махнем дерогацията “, напомни Добрев.

Той се възмути, че „ Лукойл “ ще вземе 3 милиарда лева с помощта на дерогацията, а българският консуматор – нула.

„ С предлагането за такса „ пренос “ за Унгария и Сърбия Асен Василев още веднъж прави работа на Русия. Така желае да напомпи приходната част на бюджета и да докара недостига до 3%. Кой ще ги заплати? Тези три милиарда са въздушни, няма кой да ги събере “, разкри депутатът от ГЕРБ. Той загатна още, че Асен Василев праща доноси против него в Съединени американски щати.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР