DARPA обяви за сключването на договор с Northrop Grumman за

...
DARPA обяви за сключването на договор с Northrop Grumman за
Коментари Харесай

Американска компания ще разработва лунна железница

DARPA разгласи за сключването на контракт с Northrop Grumman за създаване на идея за лунна железница в границите на 10-годишен план за Лунна архитектура (LunA-10), оповестява New Atlas.

На пръв взор концепцията за пътешестване с трен по може да наподобява странна, само че зад нея стои доста разумно пояснение. Изграждането на непрекъсната човешка база на Луната ще изисква инфраструктура, която да поддържа тази база, в това число шахти за рандеман на воден лед, нуклеарни електроцентрали, заводи и, несъмнено, железопътни линии.

Въпреки че мнозина считат Луната за дребна, в действителност това е голямо пространство с повърхнина, сравнима с площта на Африка. За да се обезпечи даже лимитирано наличие на Луната, е нужна транспортна система, свързваща разнообразни бази и места на активност.

Железопътните линии, без значение дали са на колела или с магнитно окачване, имат забележителен смисъл. Те освен имат логистична стойност, само че и оказват помощ за решаването на един от главните проблеми на Луната праха. Лунният прахуляк е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР