Държавното предприятие, което отговаря за управлението и поддържането на българските

...
Държавното предприятие, което отговаря за управлението и поддържането на българските
Коментари Харесай

Дирк Пергот е новият генерален директор на ДП „Пристанищна инфрас...

Държавното дружество, което дава отговор за ръководството и поддържането на българските пристанища, за първи път се оглавява от задграничен жител. Това е част от политиката на министър Георги Гвоздейков за професионализация в ръководството на държавните активи, като водещият принцип при избора на управителния орган, е опитът и експертизата в съответната област.

 

Пергот е белгийски жител и има над 20-годишен опит в ръководството на пристанища и пристанищни интервенции. Ръководил е планове на пристанищата в Антверпен (Белгия), Гданск (Полша), Александруполис (Гърция), Кавала (Гърция), както и в българските портове Варна-Запад и Белослав. Има богата експертиза в развиването на започващи компании, стратегическо обмисляне, търговия, превоз и логистика. Заемал е управителни позиции в интернационалните компании като Euroports Group, Van Moer Logistics, ADM - Amylum Group, и други

 

Дирк Пергот има магистърска степен от Ghent University, Белгия, и специализация за ръководство на пристанища (капитан на пристанище) в LLyod’s Maritime Academy, Лондон. Владее свободно британски, нидерландски, български, френски и немски език.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР