Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е подчертал пред германския

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е подчертал пред германския
Коментари Харесай

Антъни Блинкън отново предупреди Германия за рисковете от Северен поток 2

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е подчертал пред немския външен министър Хайко Маас, че Съединени американски щати се опълчват на построяването на газопровода " Северен поток 2 " от Русия към Германия, съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от Ройтерс.

В рамките на срещата на външните министри на НАТО в Брюксел Блинкън е декларирал, че " Северен поток 2 " е против личните ползи на Европейския съюз и би могъл да подкопае ползите на Украйна.

Съединени американски щати се притесняват, че Русия може да употребява газопровода като инструмент за намаляване на страните от Европейски Съюз посредством увеличение на зависимостта им от Москва.

" Президентът (Джо) Байдън беше доста явен - той счита, че газопроводът е неприятна концепция, неприятна за Европа, неприятна за Съединените щати, в последна сметка той е в протворечие със личните цели на Европейски Съюз в областта на сигурността ", сподели Блинкън пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Северен поток 2 " " има капацитет да подкопае ползите на Украйна, Полша и редица близки сътрудници и съдружници ", добави Блинкън и съобщи, че американският закон изисква Вашингтон да наложи наказания против фирмите, които вземат участие в плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР