Държавният департамент на САЩ предупреждава американците да не пътуват до

...
Държавният департамент на САЩ предупреждава американците да не пътуват до
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ предупреждава американците да не пътуват до Ливан на фона на войната между Израел и Хамас

Държавният департамент на Съединени американски щати предизвестява американците да не пътуват до Ливан и ще разреши на членовете на фамилиите на чиновници на държавното управление на Съединени американски щати и на част от неспешния личен състав да изоставен непринудено страната „ заради непредвидимата обстановка със сигурността “.

Нивото на рекомендациите за пътешестване за Ливан беше нараснало до Ниво 4: Не пътувайте във вторник „ заради непредсказуемата обстановка със сигурността, обвързвана с продан на ракети, ракети и артилерия сред Израел и Хизбула или други въоръжени бойни фракции “, съгласно обновен съвет.

„ На 17 октомври 2023 година Департаментът позволи доброволното краткотрайно овакантяване на членове на фамилиите на чиновници на държавното управление на Съединени американски щати и част от неспешния личен състав от посолството на Съединени американски щати в Бейрут заради непредсказуемата обстановка със сигурността в Ливан “, се показва в него.

Уведомлението отбелязва, че „ огромни демонстрации са избухнали след неотдавнашното принуждение в Израел и Газа “.

След солидна детонация в болница в Газа във вторник, за която се счита, че е умъртвила стотици, избухнаха митинги в целия район, в това число в Западния бряг, Йордания, Ирак, Иран и Тунис. В Ливан стотици протестиращи бяха на площада, който водеше към посолството на Съединени американски щати северно от Бейрут, като някои се опитваха да пробият бариерите за сигурност, съгласно кореспонденти на CNN на място.

" НАС. жителите би трябвало да заобикалят демонстрации и да бъдат деликатни, в случай че са наоколо до огромни събирания или митинги, защото някои от тях са се трансформирали в принуждение “, се споделя в съвета. „ Протестиращите са блокирали основни пътища, в това число пътни артерии сред центъра на Бейрут и региона, където се намира посолството на Съединени американски щати, и сред Бейрут и интернационалното летище Рафик Харири в Бейрут. “

Уведомлението предизвестява, че „ Съединени американски щати. жителите, които изберат да пътуват до Ливан, би трябвало да знаят, че консулските чиновници от посолството на Съединени американски щати не постоянно могат да пътуват, с цел да им оказват помощ.

„ Държавният департамент счита опасността за чиновниците на държавното управление на Съединени американски щати в Бейрут за задоволително сериозна, с цел да изисква те да живеят и работят при строги ограничения за сигурност. Политиките за вътрешна сигурност на посолството на Съединени американски щати могат да бъдат поправени когато и да е и без авансово предизвестие “, се споделя в известието.

Миналата седмица Държавният департамент увеличи рекомендациите за пътешестване за Израел до равнище 3: Преразгледайте пътуването. Препоръките за Газа остават най-тежки – Ниво 4: Не пътувайте.

Бен Уедеман от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР