Дарителска кампания събра над 20 000 евро за издигане на

...
Дарителска кампания събра над 20 000 евро за издигане на
Коментари Харесай

Норвежци събраха 20 000 евро за статуя на убития морж Фрея

Дарителска акция събра над 20 000 евро за издигане на скулптура на моржа Фрея, който стана звездата на фиорда Осло, само че беше убит от управляващите за предотвратяване на хората, написа Българска телеграфна агенция. Решението да бъде убита 600-килограмовата млада женска от предпазения тип провокира потрес в Норвегия. Фрея спечели сърцата на локалните, като се качваше на лодки, с цел да подремне, даже в случай че това означаваше да ги повреди. Дебатът за ориста й се популяризира и отвън границите на кралството.

Кампания в интернет за два дни набра 200 000 крони (20 300 евро), с цел да бъде издигната  статуя на моржа. Тази цел беше даже надхвърлена през днешния ден. 

" Убийството на Фрея изпраща извънредно отрицателни сигнали, че Норвегия, и изключително Осло, не са в положение да обезпечат място за дивите животни ", споделя норвежкият уредник на кампанията Ерик Холм на уеб страницата Spleis.no. " Като издигнем скулптура на признака, в който се трансформира Фрея за малко време, ще напомним на себе си (и на бъдещите поколения), че не можем и не би трябвало да убиваме или заличаваме природата, когато тя е на пътя ни ", прибавя той.

Моржовете - предпазен от закона тип - нормално живеят в северните ширини на Арктика, само че Фрея, наречена на богиня, обвързвана с любовта и хубостта в скандинавската митология, плуваше във водите на норвежката столица от 17 юли. Причината тя да стигне толкоз на юг евентуално са измененията в климата.

Женският морж привличаше прекомерно доста любопитни съгласно управляващите, които предизвестиха, че животното ще бъде евтаназирано, в случай че хората продължат да се доближават прекомерно покрай него или да се къпят с него, излагайки се на заплаха. След като тези указания не бяха спазени, моржът беше убит в неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР