Дарение на над 20 куб. м дърва за огрев направи

...
Дарение на над 20 куб. м дърва за огрев направи
Коментари Харесай

Ботаническата градина в Балчик дари дърва на нуждаещи се

Дарение на над 20 куб. м дърва за огрев направи Университетската ботаническа градина в Балчик, научи Moreto.net

След разразилите се ураганни ветрове и стихии в края на предходната година над България доста дървета в Университетската ботаническа градина (УБГ) в Балчик също пострадаха съществено. Освен материалните вреди на територията на Градината бяха повалени и не малко едроразмерни дървета, които навреме бяха разчистени от парковата част. Дървеният материал от повалените дървета ще се подари на нуждаещи се фамилии, посредством Община Балчик.

За поредна година м. април е непокътнат за Лалетата. През пролетта в цветните партери на градина „ Разсадника “ и „ Божествената градина “ на УБГ Балчик ще разцъфнат над 44 000 бр. лалета в композиция с към 60 000 бр. теменужки, отгледани в оранжериите ни. В средата на месеца ще се проведат няколко тематични беседи, съпроводени с галерия – базар за саксийни цветя и профилирана литература. По време на „ Парада на лалетата “ ще стартираме и поредност от „ Еднодневни фотографски курсове “.

През м. май в УБГ Балчик ще означи „ Световния ден на мигриращите птици “. Предвижда се обогатяване на към този момент съществуващата галерия за „ Птиците в Защитена околност Ботаническа градина – Балчик “, щанд с забавни материали и тематични беседи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР