Дали мерките на правителството бяха адекватни? Отговорът за мен е

...
Дали мерките на правителството бяха адекватни? Отговорът за мен е
Коментари Харесай

Пламен Димитров: COVID кризата увеличи още повече неравенствата в обществото

Дали ограниченията на държавното управление бяха съответни? Отговорът за мен е и да, и не. Социалните ограничения в действителност спомогнаха да се запазят над 250 000 работни места. Относно икономическите ограничения има много съществени рецензии. Последните прогнози за стопанската система ни не са толкоз розови. За мен ограниченията в тази сфера можеха да бъдат по-адекватни и да сработят по-бързо.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия президент на КНСБ Пламен Димитров, който разяснява икономическата и обществената обстановка в страната в изискванията на Коронавирус рецесията.

"В изискванията на рецесия съвсем всички българи обедняха. Няма по какъв начин. Със сигурност неравенствата в общетсвото се усилиха. Хората с ниски и междинни приходи пострадаха най-вече. Редица браншове съумяха да реализират растеж, само че множеството търпят сериозен спад. Очакванията за 3 и повече % растеж на Брутният вътрешен продукт могат да се случат единствено при растеж на потреблението. За мен персонално стопанската система ще стартира да се възвръща някъде след второто тримесечие на годината ", погнозира той.

"Следващата година ни чакат два типа избори. Всички знаем, че те са свързани с блокаж на администрацията. Надявам се изборите да не попречат доста на работата в обществените сфери и хората, потърпевши най-вече от пандемията, да могат да бъдат подкрепени съответно. Партиите, които се явяват на избори, би трябвало ясно да заявят по какъв начин ще работят за възобновяване на стопанската система и какво ще свършат в обществената сфера. Трябва да се подсигурява резистентност на приходите, както и напредък, с цел да можем да догонваме останалите страни в Европейски Съюз ", сподели още Пламен Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР