Дългогодишният секретар на Народно читалище Младост-1983 г. Елена Апостолова е

...
Дългогодишният секретар на Народно читалище Младост-1983 г. Елена Апостолова е
Коментари Харесай

Елена Апостолова от читалище “Младост-1983 г.“ с почетен знак “Златен век“ на Министерство на културата

Дългогодишният секретар на Народно читалище " Младост-1983 година " Елена Апостолова е измежду отличените с почетен знак „ Златен век “ – щемпел на Цар Симеон Велики – сребърен и Грамота за принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост от министъра на културата Найден Тодоров. Церемонията бе във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност и се организира през вчерашния ден в София в изложба „ Средец “ на Министерството на културата.
Прочетете още


Престижните оценки на МК получиха актьори, музейни експерти, читалищни деятели, писатели – персони от разнообразни области на духовния живот и просвета. Награда на Министерството на културата „ Златен век “ – огърлие и Грамота за извънреден принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост и във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, и парична премия получиха: Георги Йорданов, министър на културата в интервала 1982 – 1989 г.; обичаният артист и музикант Ицхак Финци, легендата в публицистиката Иван Гарелов, изтъкнатият български музиковед проф. Боянка Арнаудова; известният и надарен български артист Владимир Пенев; ръководителят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и общественикът, посланик и дълготраен ректор на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии проф. д.и.н. Стоян Денчев.

На церемонията бяха наградени и доста представители на музеи и читалища, които със своя твърдоглав и постоянно анонимен труд съхраняват българската нематериалност и националната ни памет.

На финала на церемонията министър Тодоров се обърна с малко обръщение към дейците на българката просвета: „ Хората, които не схващат това, което вършиме, гледат на Вашата работа като на разход. А тя е инвестиция в бъдещето на нашата нация - за това те би трябвало да Ви благодарят. Аз Ви благодаря! “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР