Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане. Но

...
Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане. Но
Коментари Харесай

Скариди с чесън и бяло вино

Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане ”. Но са толкоз вкусни, че не би трябвало да бъдат пропускани в менюто. Скаридите внасят доста цвят в менюто, внасят въодушевление и мирис. Рецептата е чудесна концепция в тази тенденция. Добавяме скаридите към салата, прибавяме скаридите към ризото, прибавяме скаридите към чаша добре изстудено бяло вино. Казано с други думи, скаридите са от тези симпатични елементи в менюто, които го вършат пълноценно и разнообразно, както като тип, по този начин и като усет, написа supichka.com
Прочетете още
Необходими артикули:

кралски скариди - 12 броя

чесън - 2 скилидки

краве масло - 30 грама

бяло вино - 1/2 чаена чаша

пушен червен пипер - 1/3 чаена лъжица

магданоз - 1/4 връзка

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за скариди с бяло вино и чесън е изборът и подготовката на скаридите. Използваме огромни кралски скариди. В случай, че употребявате замразени скариди, наложително първо би трябвало да ги оставите да се размразят изцяло. Почиствате и нарязвате чесъна на ситно.

В дребен тиган сгорещявате маслото, след което добавяте към него чесъна и разбърквате добре за към 20-30 секунди. След това добавяте скаридите, разбъркваме за към минута, след което прибавяме бялото вино, ⅓ чаена лъжица сол и готвите за към 5-6 минути, до момента в който скаридите се сготвят, а течността се редуцира.

Преди сервиране поръсвате скаридите с пушения червен пипер и нарязания на ситно магданоз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР