Да, отново е това време на годината. Не ме разбирайте

...
Да, отново е това време на годината. Не ме разбирайте
Коментари Харесай

Как Санта Клаус решава кои политици да получат коледни подаръци

Да, още веднъж е това време на годината. Не ме разбирайте неправилно, обичам Коледа, само че тази работа става все по-трудна с годините: дълги часове, никакви почивки и извънредно възнаграждение (мляко и бисквити! На кого се заплаща с храна в днешно време?).

Но някой би трябвало да го прави - тези дарове няма по какъв начин да се доставят сами на Бъдни вечер!

И освен децата получават дарове, само че и политиците по света - най-малко тези, които съгласно мен са били положителни през миналата година.

Говорейки за политици, следих деликатно договарянията COP28 в Дубай, защото (между нас казано) съм много признателен за изменението на климата. Имате ли визия какъв брой студено става там горе в небето през декември, до момента в който хвърча с шейната си? Северните елени не престават да заплашват, че ще стачкуват, в случай че не конфигурирам някаква отоплителна система. Сега най-малко нощните зимни ветрове са малко по-топли.

Знам, че младежите са подготвени за битка със стоплянето на планетата, само че аз съм остарял човек и си имам мнение #sorrynotsorry. (Правилно ли го написах? Мисис Клаус ме научи за хаштаговете, тъй че взех решение да се опитам да ги използвам).

Точно по този начин - в този момент е време да прегледам листата си с водачи и да видя дали заслужават подарък за Коледа. Между другото, не ревизирам листата два пъти, просто по този начин се споделя в песента.

На първо място е едно елементарно решение.... Владимир от Русия. Това е неразрешена за полети зона, в случай че в миналото съм виждал такава. И не тъй като се тормозя от ракети - човешката технология не може да ме открие - а тъй като покривите на Червения площад постоянно са били прекомерно стръмни за мен. Не съм последовател и на войните, те просто не ми се костват добра концепция. А и цялата работа с Евгений Пригожин е доста объркана.

Така че тази Коледа няма дарове за Владимир - нито от мен, нито от съветския ми братовчед Дед Мороз. Както предходната и по-миналата Коледа.

Следващият в листата е Володимир. Изненадан съм, че не е изискал нов пуловер - само че в действителност в листата желанието му е да се наспи. И ти, и аз, приятелю! Ти си в листата на положителните.

Следващият е Олаф от Германия. Познавам един снежен човек с това име, тъй че може да се каже, че имам уязвимост към Олаф и евентуално по тази причина той попада в листата на положителните.

Така че дано дадем на Олаф това, което желае... пари. Той в действителност се нуждае от пари, с цел да поправи голямата дупка в бюджета на немското държавно управление.

Обикновено към този миг вечерта се насочвам на юг, с цел да се стопля, а Гърция постоянно е добър вид.

Предполагам, че Кириакос може да попадне в листата на положителните, защото в действителност не е изискал доста: единствено да си върне някои остарели скулптури. Струва ми се задоволително заслужено. Все отново обаче няма да ги открадна за него - аз съм Дядо Коледа, а не нарушител! - тъй че мога да предложа единствено морална поддръжка.

Да забележим кой е идващият? Това е забавен въпрос.

Джорджа от Италия е поискала книга. Италианският министър-председател желае образец от " Uno, nessuno, centomila " на Луиджи Пирандело. Това е положително четиво за концепцията, че всеки човек има голям брой персони. Предполагам, че желае да научи повече за това по какъв начин да представяме разнообразни лица пред разнообразни хора - и в случай че имаш шанс, да си спомниш кой си в реалност по-късно!

Само се надявам, че ще разбере тази книга, тъй като преди няколко години изглеждаше малко объркана по отношение на смисъла на романа на Толкин, който изиска.

Да прекосим Алпите. Ману е идващият. Нахален човек, този френски водач. Никога не знам къде да го сложа, своеволен ли е, или добър? Трудна работа.

И той изиска гривна за другарство, с цел да я даде на Виктор в Унгария. Изглежда, че си пада по неприятни момчета, нали Еманюел. С гривната за другарство, която подари на Владимир в Русия, не се получи доста добре. Все отново добре, че не се е отказал.

Сега би трябвало да стигна до Брюксел, до някой, който живее в офиса си. Урсула, мисля, че се споделя. Много съм зле с имената.

Тя е поискала нещо необичайно: плюшен вълк. Не просто вълк, а много характерен Canis lupus, прочут като GW950m. Мисля, че той към момента е жив, тъй че това е малко неетично. Нека пропуснем тази молба.

Последната ми спирка в Европа е Обединеното кралство, където Борис желае автобус-играчка. Не мисля, че тези, които той самичък конструира, са изключително положителни, тъй че може би му би трябвало модел, от който да се учи. Но въпреки това, дали в миналото е следвал указания?

Макар да е добре да забележим, че се е научил да се извинява на глас, това няма да поправи всички бъркотии, които е забъркал. Той към момента е в моя лист на непослушните - тъй че не помни за рейса, приятелю. Може би идната година.

И познайте какво е изискал Риши? Също рейс играчка. Какви са възможностите? Чудя се дали не би трябвало да изследва метод за изпращане на имигранти в други страни по суша, откакто проектът му за Руанда наподобява нерешителен.

Пфу, това беше изтощително. Трябва да потърся метод да наема асистент. Дори членовете на Европейския парламент имат помощници. А евродепутатите съвсем не правят никаква работа.

Отправям се към другата страна на Атлантическия океан, откъдето идват голям брой инцидентни молби. Някой на име Доналд желае като подарък годишният доход на Ориндж фаундейшън. Но ще ви оставя да познаете в кой лист съм го присъединил.

Весела Коледа!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР