Да бъдат изготвени правила за определяне на транспортна бедност, препоръчва

...
Да бъдат изготвени правила за определяне на транспортна бедност, препоръчва
Коментари Харесай

Еврокомисията ни препоръчва изготвянето на правила за транспортна бедност

Да бъдат направени правила за установяване на транспортна беднотия, предлага Европейската комисия на България във връзка плана на Интегриран проект в региона на енергетиката и климата. Европейската комисия (ЕК) към този момент е решила сухопътните преводни средства и постройките да бъдат включени в схемата за търговия с нездравословни излъчвания.

Плановете на Европейска комисия са да стартираме да плащаме за нездравословните излъчвания от колите от началото на 2027 година, което ще докара до повишаване на бензина и дизела с към 50-80 ст. за литър. По този метод, посредством изкуствено покачване на цените на горивата, от Европейската комисия желаят да принудят хората да заменят колите си с мотори с вътрешно горене с електрически автомобили.

Поскъпването на горивата ще удари по джоба всички, които карат автомобил на бензин или дизел и нямат пари, с цел да купят кола на ток. Затова от Европейска комисия желаят да бъде направена оценка за въздействието от включването на горивата в схемата за търговия с нездравословни излъчвания върху най-уязвимите хора от обществото. Определянето на транспортна беднотия значи, че за най-бедните може да има някакви помощи, с цел да може да се придвижват. Но за работещите хора, даже да са с ниски заплати, помощи няма да има и те сами ще би трябвало да заплащат от оскъдните си приходи изкуствено нарасналите цени на бензина и дизела.

От Европейска комисия упорстват в Интегрирания проект в региона на енергетиката и климата да бъде написан явен график за последователно прекъсване на потреблението на въглища. От Европейска комисия желаят България да показа спомагателна информация за това по какъв начин ще форсира внедряването на възобновими енергийни източници и по какъв начин последователно ще бъдат отстранени изкопаемите горива в бранша на отоплението и охлаждането и по какъв начин в централното отопление в градовете ще бъде употребена геотермална сила.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР