Д-р Стоилов бе избран на последния конгрес на EULAR, провел

...
Д-р Стоилов бе избран на последния конгрес на EULAR, провел
Коментари Харесай

За пръв път от близо 50 години: Водещ български ревматолог с прес...

Д-р Стоилов бе определен на последния конгрес на EULAR, провел се в Милано, Италия. Стоилов ще дава отговор за подобряването на качеството и утвърждението на курсовете, провеждани под егидата Алианса. 

EULAR e една от водещите в света организации, оформяща се като основен учебен център в ревматологията. Обучителните курсове са на извънредно високо равнище и са желани от лекари от целия свят освен от Европа. EULAR годишно провежда редица курсове, които са ориентирани както към образованието на специализанти, по този начин и за повишение на квалификацията на към този момент одобрени експерти. 

Д-р Николай Стоилов е роден в семейство на лекари. Завършва медицина в Медицински университет – София през 2010 година с отличие От 2011 година е част екипа на Клиника по ревматология към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ - гр. София. Има голям брой следдипломни специализации в чужбина. Експерт е в региона на ехографското проучване на опорно-двигателния уред и вътреставното лекуване. Има и огромен опит с новаторското лекуване на автоимунните ревматични заболявания – ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, систематичен лупус  и други

Сертифициран е с най-високото равнище на Европейския алианс по ревматология (EULAR) по ставна ехография и е сертифициран учител. Специалистът взема присъединяване в курсове по ставна ехография, под егидата на EULAR, като преподавател и учител. Д-р Стоилов е един от водещите експерти във вътреставното лекуване, както и в приложението на операции под ехографски надзор. 

Д-р Стоилов е експерт по ревматология и има предпазен дисертационен труд на тематика „ Антифосфолипиден синдром и атеросклероза “. Експерт е в региона на на възпалителните ставни болести и систематичните заболявания на съединителната тъкан. Признат е интернационално, като е поканен вземе присъединяване в изработването на рекомендациите за лекуване на ревматоиден артрит на Европейския алианс по ревматология. 

Автор е на повече от 80 научни изявления в реномирани български и интернационалните списания. Съавтор е в редица медицински учебници.

Ревматологът е съветник на НЗОК по специалността за новаторските лекарствени средства и специалист към Национален съвет по цени и реимбурсиране.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР