class=first-letter-big>М режовият рутер се превърна в необходимост за все повече

...
class=first-letter-big>М режовият рутер се превърна в необходимост за все повече
Коментари Харесай

Индикатори, че е време за нов рутер

class= " first-letter-big " > М режовият рутер се трансформира в нужда за от ден на ден съвременни домове. Чрез него интернет връзката от доставчика става налична за всички устройства в дома.

Рутерите са в забавна позиция. Те са едни от най-важните устройства, само че и в същото време са най-пренебрегваните. Обикновено биват сложени в някой ъгъл и човек се сеща за тях единствено, в случай че има проблеми с връзката. В множеството случаи рутерите са и най-трайните устройства, като могат да се употребяват в продължение на много години.

Има няколко знака, които подсказват, че е време за нов рутер, отбелязва CNET. Първият е рекомендацията на експерите - рутерът да се сменя на три до пет години, с цел да може да употребява най-новите технологии, в това число и за по-добра сигурност.

В реалност обаче, множеството консуматори не биха последвали това, изключително, в случай че устройството им работи добре. Дори и добре работещ рутер обаче не значи, че потребителят получава максимума на опциите му.

Например в случай че човек употребява нови модели смарт телефон и преносим компютър, само че 10-годишен рутер, то тогава има огромна възможност той да не им разреши да употребяват най-новите WiFi стандарти. А това значи по-ниско равнище на скоростта, не толкоз добра отбрана и други

Повечето остарели и евтини рутери употребяват единствено 2.4GH периодичност, която пък има лимитирана скорост. Новите устройства избират 5GHz, тъй като могат да развиват по-висока скорост на връзката.

Освен това модерните рутери се оправят по-добре с едновременната връзка на повече устройства. А в ерата на все по-популярните спомагателни джаджи като умни представители, датчици и свързани с интернет домашен електроуреди и тв приемници, всеки рутер може незабелязано да бъде претрупан с значителен брой паралелни връзки.

Ако внезапно домашният WiFi стартира да "бави ", само че тестванията на връзката демонстрират, че интернет скоростта до рутера е наред, то това е симптом за проблем с устройството. Понякога може просто да е необходим рестарт на рутера.

Но може и да е знак, че той е претрупан с прекалено много паралелни връзки и те не могат да си "разделят " наличния потенциал. Разбира се, това не би било изненада, в случай че няколко души по едно и също време гледат видео по интернет от разнообразни устройства през един рутер. Ако обаче се случва, когато няма сходно натоварване, може да е симптом точно за съществуване на прекалено много паралелни връзки или проблем с рутера.

Може да се помогне на безжичната мрежа, в случай че най-големите потребители са свързани непосредствено с рутера посредством кабел. Например тв приемникът и компютъра. Това ще освободи потенциал и ще разреши на рутера по-лесно да се оправя с разпределението на връзката при по-големи едновременни натоварвания.

Новото потомство W-Fi 6 се счита за по-подходящо за гъстонаселените региони. Вече във от ден на ден градове устройствата засичат по едно и също време десетки Wi-Fi мрежи. Очаквано, те могат да си пречат, защото честотите и каналите са лимитирани.

Wi-Fi 6 и спомагателната версия Wi-Fi 6E занапред прохождат. Те могат да употребяват 6GHz, което дава доста повече благоприятни условия, само че и ги прави несъвместими с по-старите устройства, които не разполагат с подобен модем. Първите съвместими устройства към този момент са на пазара, като се чака последователно броят им да се усилва.

style= " margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none rgb(0, 0, 0); outline: none 0px; font-style: inherit; font-variant-ligatures: inherit; font-variant-caps: inherit; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; font-weight: 700; font-stretch: normal; line-height: 19px; vertical-align: baseline; " > Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР