Чувството за безнаказаност е основната причина за тежката катастрофа, при

...
Чувството за безнаказаност е основната причина за тежката катастрофа, при
Коментари Харесай

Чувството за безнаказаност е причина за тежките катастрофи, смята адвокат

Чувството за безотговорност е главната причина за тежката злополука, при която починаха двама младежи. Това сподели е студиото на „ Добро утро, Европа “ юрист Елица Саркисова – Коцинова. Липсата на наложителност на наказванията, неприятната събираемост на санкциите за пътни нарушавания, условните присъди – това е повсеместен нрав на обществото ни, изясни още бе тя.

Адвокат Елица Саркисова – Коцинова специализира каузи по тежки пътнотранспортни катастрофи и е безапелационна, че парите, които се събират във фонд пътна сигурност би трябвало да отиват по предопределение.
За 2020 година Във фонда са постъпили 84 млн. лева, а са изразходвани 6 млн. лева По закона за фонда средствата би трябвало да отидат за контролна активност и за пътна сигурност. Аз се чудя къде са отишли останалите 78 млн. лева, като те евентуално са към този момент доста повече, тъй като след 2020 година доста от санкциите се покачиха.
Адвокат Елица Саркисова – Коцинова

По думите на юрист Коцинова пътната сигурност е необятно разбиране, само че в това се подписват и детските пътни площадки в дворовете на учебни заведения и детски градини в страната. Според нея такива площадки не се построяват, тъй като общините нямат средства.

Според юриста различен огромен проблем е дългата дълготрайност на делата.
Всички знаем, че делото на Георги Семерджиев, обвинен по делото за тежката злополука на бул. " Черни връх " в столицата, приключи на първа инстанция за една година, само че това е огромно изключение, тъй като движимостите лица се бяха засилили да изготвят експертизата неотложно. По най-малко година и половина лишава на едно досъдебно произвеждане единствено в границите на полицията да излезе. Основната причина е натовареността и неналичието на движимости лица.
Адвокат Елица Саркисова – Коцинова

Адвокат Коцинова уточни, че измежду предложенията е основаването на институт за правосъдна експертиза, който да работи по модела на Националното бюро за правна помощ и той централизирано да дава отговор за регистриране на движимостите лица, както и за критериите за това регистриране. Трябва да се одобри Закон за правосъдната експертиза, сподели още тя.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР