“Чувствам се добре, от няколко дни съм на острова, аклиматизирам

...
“Чувствам се добре, от няколко дни съм на острова, аклиматизирам
Коментари Харесай

Русенският триатлет Момчил Димитров представя България на световния шампионат по Триатлон IRONMAN в Хавай

“Чувствам се добре, от няколко дни съм на острова, приспособявам се и имам положително чувство за надпреварата ”. Това съобщи състезателят по триатлон Момчил Димитров в изявление за Дарик радио. Момчил е в град Кона, Хавай, където на следващия ден вечер в 19:50 ч. ще започва всветовния шампионат по триатлон на IRONMAN, който се организира ежегоднона острова.

През август 2021 Момчил Димитров се класира за влиятелната конкуренция. Със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия той се наредисред първите пет в своята възрастова група. Това го прави първия българин спечелил си място по време в това влиятелно състезание.  Момчил дружно се Паула Фрейзър, 8 - кратна победителка на Ironman

Състезанието Ironman се състои от 3,8 км плуване, последвано от 180 км колоездене и 42,2 км тичане в тази поредност и без пауза. Световното състезание изправя участниците пред спомагателна компликация поради изискванията на осъществяване - висока температура и мокрота. Класирането и завършването на такова съревнование е фантазия за всеки триатлет.

Момчил показа, че се усеща квалифициран. Направил е към този момент няколко тренировки и се е срещнал с трасето. Условията на острова са тежки, с изключение на високите температури и мокрота мощните ветрове също ще затруднят състезателите.

Над 5200 спортисти от 95 страни ще се състезават на следващия ден. Първите 6 се класират за международното състезание, по тази причина и конкуренцията е огромна.

Можете да наблюдавате представянето му посредством приложението Ironman Tracker и спортен номер 2551 или посредством линка -Tracker.

А с цел да подкрепите неговото присъединяване можете да извършите подаяние на следния линк -Fundraiser

Неговите усещания и резултати ще бъдат отразени както по време, по този начин и след края на надпреварата на Фейсбук страницата му -Momchil Dimitrov

Чуйте цялото изявление в звуковия файл
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР