Чужденците, които търсят международна закрила в България ще имат определени

...
Чужденците, които търсят международна закрила в България ще имат определени
Коментари Харесай

Правителството въведе ограничения в придвижването на мигрантите

Чужденците, които търсят интернационална протекция в България ще имат избрани " зони на придвижване ", които няма да могат да напущат. Това реши държавното управление през днешния ден, заяви пресслужбата на кабинета.

Определени са периметри за напредване на търсещите протекция чужденци, настанени в регистрационно-приемателните центрове на Държавната организация за бежанците в София, Харманли и с. Баня и директен център в с. Пъстрогор. Целта е въвеждане на непоколебим административен надзор по време на производството за даване на протекция на чужденците.

Съгласно наредбите на Закона за убежището и бежанците по време на производството за даване на интернационална протекция чужденецът има право да се движи в границите на избраната административна област на територията на България, която не може да напуща. Определената зона дава задоволителна опция за придвижване, с цел да подсигурява упражняването на правата по този закон, настояват от държавното управление.

Според признатото решение, мигрантите, настанени в приемателния център в София, не могат да напущат територията на столицата.

С оглед законовото обвързване на търсещите протекция да не навлизат в граничната зона на България, настанените в регистрационно-приемателен център на ДАБ в Харманли могат да се придвижват в избрания периметър на територията на област Хасково, без граничната зона.

Настанените в директен център в с. Пъстрогор могат да се придвижват на територията на област Хасково, без граничната зона, като се изключи територията на с. Пъстрогор., а настанените в с. Баня – територията на област Сливен.

Трите зони на напредване са избрани след разбор дали в тях чужденците ще могат да получат всички нужни грижи - медицински, обществени, както и обучение. Нарушенията на възбрана ще се санкционират с санкция, а при повторност – с лишаване на правото на напредване посредством настаняване в център от закрит вид, до момента в който българските управляващи не излязат с решение дали дават леговище или не.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР