Чудили ли сте се как да насърчите търпението у детето

...
Чудили ли сте се как да насърчите търпението у детето
Коментари Харесай

5 начина да насърчите търпението у детето си

Чудили ли сте се по какъв начин да насърчите търпението у детето си?Децата ни порастват в свят, в който моменталното задоволство е норма. Разочароваме се, когато изпращането на текст лишава повече от пет секунди или когато изпращането лишава повече от два дни; децата ни се разочароват, когато не могат да имат нова играчка в този миг или когато би трябвало да изчакат нова видео игра, с цел да изтеглят. Нашият свят бързо се трансформира, с цел да желае все по-малко от нашето самообладание.

Знаем обаче, че търпението има доста преимущества. Търпението усъвършенства нашето физическо, прочувствено и обществено здраве. Когато сме търпеливи, изпитваме по-малко стрес и по-малка възможност от разнообразни здравословни проблеми като високо кръвно налягане или стомашни проблеми. Изпитваме повече оптимизъм и усеща на наслада (вместо усеща на яд или безпокойство) и демонстрираме по-добро взимане на решения. А що се отнася до нашия обществен живот, търпението предизвиква съпричастност и почитание към другите и укрепва взаимоотношенията ни с другите. Както можете да видите от многото преимущества, търпението е значимо умеене. Но като всяко друго умеене, това изисква доста процедура.

 

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

5 метода да насърчите търпението у детето си

1. Размишлявайте с детето си

 търпението 5 метода да насърчите търпението у детето си фотография: pinterest

Практикуването на търпението с детето ви ще бъде мъчно, в случай че не започнете с пряк и явен диалог. В този диалог можете да научите това, което детето ви към този момент знае, и да го срещнете там, където се намира. До края на диалога се уверете, че детето ви знае какво е самообладание и за какво е значимо. Опитайте някои от тези начални неща и въпроси, с цел да насочите диалога си:

Знаете ли какво е самообладание?

Търпението е да можеш да изчакаш нещо, до момента в който имаш позитивна настройка и без да се разстройваш. Понякога може да е мъчно!

Сещате ли се за моменти, когато е мъчно да бъдете търпеливи? По-трудно ли е да си толерантен, когато си изтощен или гладен?

Какво би станало, в случай че никой в никакъв случай не беше толерантен?

Какво би станало, в случай че повече хора бяха търпеливи?

Как се чувствате, когато сте нетърпеливи? Това чувство харесва ли ви?

Взимаме ли положителни решения, когато сме нетърпеливи към някого или нещо?

Как мислите, че се усещат другите, когато сме нетърпеливи към тях?

2.Помнете, че съвършенството не е задачата

 търпението 5 метода да насърчите търпението у детето си фотография: pinterest

Търпението е умеене, което би трябвало да се практикува. Когато детето ви е сполучливо търпеливо, не забравяйте да му покажете, че забелязвате и го хвалете! Можете в допълнение да помогнете на тяхната процедура, като размишлявате върху нея на всички места. Попитайте ги какви принадлежности са употребявали, с цел да останат търпеливи и по какъв начин възприятията в телата им са се трансформирали, когато са го създали. Докато упражняваме самообладание, ние сме длъжни да се подхлъзнем. Това се чака и това е добре.

Съвършенството не е задачата и даже не е допустимо. Уверете се, че вие и вашето дете простите на себе си и на другите, когато практикувате самообладание. Поставете си реалистични цели и упования и бъдете подготвени за сложни провокации, които не протичат безпрепятствено и изискват малко размисъл. Практиката и растежът са задачите – не съвършенството.

3. Правете им похвали, когато са търпеливи

 търпението 5 метода да насърчите търпението у детето си фотография: pinterest

Има моменти, в които може би се фокусирате единствено върху държанието, което не желаете да виждате у децата си и им посочвате когато са нетърпеливи, само че не им вършиме похвали, когато са търпеливи.

Да вършиме похвали на децата си, когато вършат положително, оказва помощ да затвърдите държанието, което желаете да видите. Това също им разрешава да знаят, че не е нужно да се държат отрицателно, с цел да привлекат вниманието ви. Това от своя страна може да помогне за основаването на търпението у децата.

4. Слушайте деликатно

 търпението 5 метода да насърчите търпението у детето си фотография: pinterest

Едно от провокациите при ученето на търпението е, че децата не са развили изцяло способността да се показват с език. Вашето дете може да изрази незадоволеност физически и прочувствено. Помогнете да успокоите детето си, като потвърдите прекарването му в обстановката. Внимателното слушане с изказвания като „ Знам, че това лишава доста време “ или „ Може да е мъчно да очаквам “, оказва помощ на децата да се усещат чути и моделира спокойна връзка.

5. Насърчавайте физическата интензивност

 търпението 5 метода да насърчите търпението у детето си фотография: pinterest

За децата ангажирането с физическа интензивност е един от най-мощните способи за спиране на скуката и безпокойството. Независимо дали това значи да скачате като жаба в двора или да танцувате в хола, оправянето с уместно предизвикателна физическа интензивност измества вниманието на мозъка и може да насърчи умерено, фокусирано държание. Така може да постигнете стремежи резултат с поощряване на търпението у детето.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР