Чудили ли сте се как да излекувате душата и ума

...
Чудили ли сте се как да излекувате душата и ума
Коментари Харесай

5 ключови стъпки за изцеление на душата и ума

Чудили ли сте се по какъв начин да излекувате душата и мозъка си? Всички мислим, че сме толкоз неповторими, само че доста от нас работят по общи тематики, за чието схващане учените са работили десетилетия. И до момента в който е възхитително, че толкоз доста хора в духовните кръгове поемат 100 % отговорност за това кои са и по какъв начин се усещат, доста пъти нашите компликации произтичат от детството и като разберем фамилните си взаимоотношения, можем да разберем по-добре себе си.

Идеята не е да седим на дивана на терапевт в продължение на 10 години или да медитираме в пещера също толкоз дълго, а да използваме двата метода, с цел да живеем актуалния си живот, както можем, като в същото време придобиваме по-високи равнища на осъзнатост и мир.

Духовното излекуване е нелинеен развой. Може да почувствате голям брой, може би спорни страсти, които пораждат едновременно. Даването на пространство за чувство и излекуване е значимо за прекосяването през тези страсти.

5 основни стъпки за излекуване на душата и мозъка

1. Почувствайте всичко

 душата 5 основни стъпки за излекуване на душата и мозъка

Когато изскочат талази от яд, виновност или възмущение, е елементарно да им се противопоставим. Осъждаме себе си за мъчителни или грозни страсти и постоянно е мъчно да отделим страстта от мисълта. Но си дайте време да почувствате, без значение какъв брой време лишава.

Чувствата и мислите са свързани, само че разграничени. Опитайте се да почувствате, без да хващате мислите, до момента в който те протичат. Това става по-лесно с практиката и с течение на времето ще можете целеустремено да изследвате възприятията и целеустремено да изследвате мислите в разнообразни моменти.

Когато по-интензивните усеща се разсеят, можете да започнете по-късната, по-обективна работа. Първо душата, след това разсъдъкът.

 

 

2. Вървете със лично движение

Процесът може да бъде изключително сложен, когато изпитваме яд или друга страст и тя изчезва единствено с цел да се върне.

Може да се самобичувате: „ Мислех, че това е свършило! “ Толкова е значимо да почитате процеса и да имате религия в своята целокупност. Продължавайте да изпитвате страстите. Ако им се съпротивлявате, спирате процеса на изцеление.

Понякога си даваме графики и се разстройваме или се съмняваме, когато процесът лишава повече време, в сравнение с желаеме. Имайте религия в процеса и оставете духа си да води пътя.

Духът знае тъкмо по какъв начин да лекува, сходно на това по какъв начин тялото знае по какъв начин да лекува засегнат мускул без нашата интервенция. Важното е да заглушите преценките на мозъка. Не заглушавайте мозъка изцяло, тъй като мозъкът е значим инструмент, който ни оказва помощ да разберем по-добре душeвността.

Имайте религия в способността си да лекувате. Имайте религия, че сте цялостни и че това прекарване ще премине. По този метод ще излекувате душата и мозъка си.

 

 

3. Медитирайте

 душата 5 основни стъпки за излекуване на душата и мозъка

Медитирането за изцеление на страстите е развой на задържането им в осъзнатост, до момента в който се разсеят. Лекува и душата, и мозъка. Може да започнете да плачете или да се потите. Всичко е обикновено. Отидете с него, като благодарите за изцелението. С течение на времето може да станете признателни за тези страсти, които пораждат, тъй като това значи, че лекувате на още по-дълбоки равнища.

Когато зародят страсти, запитайте се какво е това? Откъде идва? Къде се появява в тялото ми? Защо усещам това? Почувствайте го със съчувствие, давайки си толкоз време, колкото ви е належащо, до момента в който се разсее.

 

 

4. Спете и/или се движете деликатно

 душата 5 основни стъпки за излекуване на душата и мозъка

Може би би трябвало да спите по 10 часа на нощ в продължение на една седмица и това е част от лекуването на душата и мозъка. Много обработка се случва по време на сън и в случай че това е, което тялото ви желае, пробвайте се да намерите време. Или може би би трябвало да пробягате пет благи или да отидете на клас по кикбокс, с цел да освободите гнева. Каквото и да изисква силата на обстановката, пробвайте се да се настроите във вътрешното си аз и да си дадете това, от което се нуждаете.

Имайте религия, че силата ви ще се върне – или гневът ви ще се изпари – когато енергийното тяло е обработило това, което би трябвало да обработи.

5. Гледайте обективно на нещата

 душата 5 основни стъпки за излекуване на душата и мозъка

Една от най-трудните елементи на нетравматичното излекуване е, че би трябвало да измислим по-обширен метод да гледаме на обстановката от настоящето си, по-ограничено Аз. Това е частично повода, заради която сложните неща в живота ни оказват помощ да растем – когато се преглеждат в осъзнатост, те ни принуждават да станем по-любящи, състрадателни и мъдри версии на себе си. Но по какъв начин да стигнем до там?

Първо, знайте, че сте цялостен и обичан. Знайте, че каквото и да се е случило, не е тъй като Вселената се пробва да ви накаже или че сте неприятен човек. Имате силата да преминете през това, да се поучите от него и да поставите граници, с цел да предотвратите сходни обстановки да се случват още веднъж.

Второ, разгледайте обстановката извън във вътрешността. Отделете егото, частта от мозъка, която се наскърбява или наранява, и отделете възприятията си. Помислете за равнището на чисто държание, вашето или другите. Това ви оказва помощ да идентифицирате нещата, които са здрави, и тези, които не са, както във вашето държание, по този начин и в това на другите. Простете си, че реагирате по способи, които може да не отразяват висшия Аз, и проучете. Има ли корист или токсичност? Случай на неприятен ден?

Когато гледате обективно на нещата вие можете по-лесно да пречистите душата и мозъка си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР