Чудили ли сте се дали има правила при язденето на

...
Чудили ли сте се дали има правила при язденето на
Коментари Харесай

5-те топ правила при язденето на кон

Чудили ли сте се дали има правила при язденето на кон? Мислите ли да отидете на конна езда за първи път? Съвсем естествено е да се чувствате малко нервни за това; в края на краищата ви следва да яздите относително огромно, живо животно.

Ето за какво е доста значимо да бъдете направлявани от специалист или подготвен експерт, когато се заемете с сходна езда. Те освен ще ви обезпечат поддръжката и увереността, от които се нуждаете, с цел да се чувствате в сигурност и комфорт, само че също по този начин могат да споделят потребни препоръки за каране за начинаещи. В последна сметка всеки специалист в миналото е бил и новак, нали? Те ще могат да се свържат с това, през което преминавате, и да дават персонализирана противоположна връзка.

Тъй като един урок няма да ви е задоволителен, с цел да можете да яздите вярно, един от най-хубавите (и най-приятните) способи да научите основите е да отидете на почивка за конна езда за начинаещи.

Не единствено ще имате задоволително време да изградите своите умения за езда, само че също по този начин ще установите връзка с това животно, ще срещнете хора с сходно мислене и ще видите нова страна (или вашата собствена) от друга позиция.

 infomax-logo-50-15-HW  

5-те топ правила при язденето на кон

1. Носете уместно оборудване 

 кон 5-те топ правила при язденето на кон фотография: pinterest

Може да е явно, само че без значение от желания от вас жанр на каране (западна или британска езда), не желаете да се появявате с минипола, къси панталони или плажни сандали. Дългите панталони и подобаващите обувки са от значително значение за такава езда. Всякакви обувки с близки пръсти може да свършат работа, само че би било идеално, в случай че имате чифт ботуши с невисок ток, не повече от 2,5-4 см, с цел да избегнете падение на краката си.

Не носете шалове, портмонета или други аксесоари, които биха могли да се оплетат в, седлото, храстите или дърветата. И най-после, постоянно се предлага да носите каска за вашата лична сигурност с вашия кон.

 

 

2. Поздравете го

 кон 5-те топ правила при язденето на кон фотография: pinterest

Имайте поради, че вашият кон е живо създание, а не транспортно средство, което можете да управлявате по свое предпочитание.Той също може да е нервозен, изтощен или даже изплашен, че някой нов ще го язди. Ето за какво, с цел да установите положителни връзки през цялото време, поздравете го, когато ви показват в ранчото.

За да го поздравите, протегнете ръката си и му предложете опакото на ръката си, с цел да помирише и изчакайте, до момента в който той я допре с носа си. Това просто деяние се назовава „ здрависване на конника “ и можете да го тълкувате като метод да го помолите за позволение да го възседнете.

3.Не се прегърбвайте. Седнете изправени и отпуснати

 кон 5-те топ правила при язденето на кон фотография: pinterest

Може би инцидентно сте гледали Дербито в Кентъки и сте се развълнували задоволително, с цел да си помислите, че би трябвало да се прегърбите, с цел да яздите допустимо най-бързо като професионалните жокеи по малкия екран. Е, имайте поради, че почивката за такава езда през уикенда е единствено за релаксация, а не в Grand National.

Най-добрата позиция, с цел да запазите контрола над вашия кон, е да седнете изправен и висок, да отпуснете гърба си, да държите деликатно мотивите, да поставите крайник във всяко стреме и да поддържате равновесие, с цел да не накарате коня си да се усеща като че ли носи по-тежък товар.

 

 

4.Не дръжте рога на седлото за баланс

 кон Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР