Чили чушките се оказват ефективно средство за борба с наднормените

...
Чили чушките се оказват ефективно средство за борба с наднормените
Коментари Харесай

С люти чушлета на война с килограмите

Чили чушките се оказват дейно средство за битка с наднормените килограми. Отслабващият им резултат се дължи на това, че те ни карат да се изпотяваме, ускоряват метаболизма и топят мазнините.

Горенето на калории се ускорява от топлината, която ни облива при консумирането на чили чушлета. Тя на процедура " окислява " цели пластове мастни натрупвания.

Друг е въпросът обаче какъв брой хора са в положение да натикан в устата си толкоз люта чушка, каквато е чилито - най-лютата чушка в света.

Спокойно! Има и различен метод. Учените са разкрили, че главната съставна част на чили чушкта, капсаицинът, се съдържа и в някои нелютиви разновидности на чушлетата.

Специалистите от Университета в Калифорния считат, че лютите чушки могат да бъдат сполучливо прилагани към диетите на хора, които имат нужда да отслабнат.

 С люти чушлета на война с килограмите

Учени от Университета в Тексас пък се пробват да разработят болкоуспокояващи въз основата на чушлетата, които да пресичат болката още в зародиш. На места по тялото, в които хората изпитват болежка, те разкрили сходна на капсаицина субстанция.

Капсаицинът основава горящото чувство, като се свързва с рецепторите в клетките на тялото. По същата скица при рана или друга болежка в организма се отделят сходни вещества - мастни киселини, които провокират чувството за мъка посредством рецепторите.

Ако производството им се блокира, хроничната болежка ще бъде спряна, сигурни са учените. Целта им е да основат нов клас болкоуспокояващи, които да заменят морфина и аспирина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР