ЧЕЙЕН, Уайо. (AP) — Губернаторът на Уайоминг в петък наложи

...
ЧЕЙЕН, Уайо. (AP) — Губернаторът на Уайоминг в петък наложи
Коментари Харесай

Губернаторът на Уайоминг наложи вето на ограниченията за абортите, подписа забрана за медицински грижи за транссексуални лица за непълнолетни

ЧЕЙЕН, Уайо. (AP) — Губернаторът на Уайоминг в петък наложи несъгласие на законопроект, който щеше да издигне обилни бариери пред абортите, в случай че останат законни в щата, и подписаха законодателство, забраняващо потвърждаващи пола грижи за малолетни.

Законът за абортите, отритнат от губернатора Марк Гордън, републиканец, щеше да изисква оборудванията, извършващи хирургични аборти, да бъдат лицензирани като извънболнични хирургични центрове, добавяйки към техните разноските и тежестта, с която се сблъскват, с цел да оперират.

Жените трябваше да получат ултразвук не по-малко от 48 часа преди хирургичен аборт или аборт с хапчета, с цел да се дефинира гестационната възраст на плода и местоположението и жизнеспособността на бременността.

Абортът е легален в Уайоминг в очакване на резултата от правосъдно дело, оспорващо новите закони за възбрана на процедурата. Законопроектът беше ориентиран към единствената щатска клиника за аборти с цялостно обслужване Wellspring Health Access. Съоръжен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР