Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос е новият треньор на националния

...
Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос е новият треньор на националния
Коментари Харесай

Олимпийски шампион поема националите по биатлон

Четирикратният олимпийски първенец Рико Грос е новият треньор на националния тим по биатлон. Това заяви президентът на федерацията Атанас Фурнаджиев. Той заменя на поста украинския експерт Василий Мушкин.

53-годиният Грос е легенда на международния биатлон. В славната си спортна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни шампионати. Четирите си олимпийски златни оценки той печели с щафетата на Бундестима. Също по този начин има още девет международни трофеи, четири от които в самостоятелните надпревари.

Договорът на Грос с БФБиатлон е до края на Олимпиадата в Кортина Д’Ампецо и през февруари 2026 година

Треньорската му кариера стартира като помощник-треньор на националния тим на Германия през 2010-а година. Той също по този начин е водил националните тимове на Австрия и Русия. За последно Грос беше отпред на националите на Словения. Той обаче.

В контракта му са добавени и два лагера на отбора в немския зимен център Руполдинг, където Грос живее. На тези два лагера той ще се ангажира директно с тима. В другите лагери ще взе участие за по няколко дни и ще получава информация онлайн.

„ За първи път от една година ще имаме единен народен тим. В групата ще бъдат Владимир Илиев, Милена Тодорова, Благой Тодев и всички наши най-хубави биатлонисти “, съобщи Фурнаджиев. Възможно е договорът на Грос да бъде продължен след края 2026 година, само че това зависи и от двете страни, добави шефът на федерацията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР