Четиридневното примирие е важна първа стъпка в конфликта между Израел

...
Четиридневното примирие е важна първа стъпка в конфликта между Израел
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Четиридневното примирие между Израел и Хамас е важна първа крачка

Четиридневното помирение е значима първа стъпка в спора сред Израел и " Хамас ", само че е належащо доста повече, с цел да намерим излаз от рецесията. Това съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Ройтерс.

Борел изрази страдание, че Израел не взе участие през днешния ден във форума на Съюза на Средиземноморието в Барселона. От друга страна, палестинският министър на външните работи Рияд ал Малики и сътрудника му от Саудитска Арабия принц Файсал бин Фархан ще вземат участие в срещата като представители на група на министри от Арабската лига и Организацията за ислямско съдействие.

Борел сподели че се надява четиридневното помирение, подписано предходната седмица, да продължи " още няколко дни ".

Примирието е първото прекъсване на сраженията от седем седмици, откакто " Хамас " атакува Израел, умъртви 1200 души и взе 240 заложници в Газа. В отговор на офанзивата Израел бомбардира анклава и стартира сухопътна атака в северната част на анклава. Около 14 800 палестинци са убити, оповестяват палестинските здравни управляващи, а стотици хиляди са разселени.

Борел прикани Израел да не " реколонизира " Газа. Палестинска страна на Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа е " най-хубавата гаранция " за " сигурността и мира за Израел ", добави той.

Министърът на външните работи на Йордания Айман ас Сафади съобщи на срещата, че работата за решение за две страни би трябвало да стартира с " гаранцията за завършек на тази брутална експанзия ".

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР