Четиридесет инспектори бяха обучени през ноември за повишаване на квалификацията

...
Четиридесет инспектори бяха обучени през ноември за повишаване на квалификацията
Коментари Харесай

Главна инспекция по труда обучи 40 инспектори за контрол на строителни обекти

Четиридесет инспектори бяха подготвени през ноември за повишение на квалификацията им при реализиране на надзор при строително-монтажни работи, оповестяват от пресцентъра на Главната ревизия по труда /ГИТ/.

Обученията са проведени по план, финансиран от Фонд "Условия на труд " към Министерството на труда и обществената политика.
Целта е повишение успеваемостта на ГИТ при реализирането на контролна активност в един от най-рисковите браншове както във връзка с сигурността на труда, по този начин и при съблюдаване на регламентите, касаещи трудовите правни отношения - възникването им, работното време и почивките, заплащането на труда и така нататък

По време на образованията учащите се инспектори участваха в действителни инспекции на територията на София град, дружно с наставници, които все още предпочитано ревизират в строителството.

Секторът остава приоритет за активността на ГИТ и през 2018 година, като е планувана специфична мярка, която да подсигурява засиленият надзор на строителните обекти, поради упованието да продължи нарастването на размера на строително-монтажните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР