Червенобузите костенурки са популярни водни костенурки, произхождащи от сладководните реки

...
Червенобузите костенурки са популярни водни костенурки, произхождащи от сладководните реки
Коментари Харесай

От какво умират червенобузите костенурки

Червенобузите костенурки са известни водни костенурки, произхождащи от сладководните реки и потоци на Австралия. Тези костенурки са забележителни поради отличителните си червени петна по бузите и постоянно се отглеждат като домашни любимци от запалянковците на влечугите.

Като всички живи същества, червенобузите костенурки са податливи на разнообразни здравословни проблеми и фактори на околната среда, които могат да доведат до тяхната гибел.

В тази публикация ще разгледаме някои от постоянно срещаните аргументи за гибел при червенобузите костенурки и ще предложим препоръки по какъв начин да предотвратим тези проблеми, в случай че

гледаме червенобуза костенурка

.

Лошо качество на водата

Една от най-честите аргументи, заради които червенобузите костенурки могат да умрат, се дължи на неприятното качество на водата в тяхното местообитание. Тези костенурки са чувствителни към равнищата на замърсители, амоняк и нитрати във водата. Натрупването на боклуци, неизядена храна и неналичието на пречистване могат да доведат до токсична среда, причинявайки стрес и заболяване на костенурките.

Предотвратяване:

Редовно почиствайте и поддържайте аквариума на костенурката. Използвайте добра система за пречистване и извършвайте постоянно проби на водата, с цел да осигурите оптимално качество на водата.

Неправилно хранене на червенобузата костенурка

 От какво умират червенобузите костенурки

Балансираната диета е от решаващо значение за здравето и дълголетието на червенобузите костенурки. Храненето им с неправилна диета може да докара до хранителни дефицити и здравословни проблеми, като да вземем за пример метаболитно заболяване на костите.

Предотвратяване:

Предложете разнообразна диета, която включва търговски пелети от инсекти, дребни риби и листни зеленчуци. Консултирайте се с ветеринарен доктор или експерт по влечуги за диетични рекомендации, съобразени с червенобузите костенурки.

Температурни съмнения

Червенобузите костенурки се нуждаят от непрекъснат и подобаващ температурен диапазон, с цел да процъфтяват. Екстремните температурни съмнения, прекомерно горещи или прекомерно студени, могат да стресират костенурките и да компрометират имунната им система.

Предотвратяване:

Поддържайте постоянна температура на водата сред 24-29°C. Използвайте благонадежден бойлер и термометър, с цел да наблюдавате и регулирате температурата в резервоара на костенурката.

Инфекции и заболявания при червенобузите костенурки

Както всички животни, червенобузите костенурки са податливи на разнообразни инфекции и болести. Честите здравословни проблеми включват респираторни инфекции, изгниване на черупката и гъбични инфекции.

Предотвратяване:

Редовно проверявайте костенурката за признаци на заболяване или пострадване. Осигурете чиста и хигиенична среда и се консултирайте с ветеринарен доктор, в случай че подозирате, че вашата костенурка е зле.

 Болести при червенобузите костенурки

Неадекватно местообитание

Тясното или неуместно местообитание може да докара до стрес, който може да отслаби имунната система на костенурката и да я направи по-податлива на заболявания.

Предотвратяване:

Осигурете просторна и обогатяваща среда с уместно пространство за плуване, зони за къпане и скривалища. Имитирайте естественото им местообитание допустимо най-близо, с цел да осигурите тяхното физическо и психическо благоденствие.

Въпреки че червенобузите костенурки са релативно издръжливи същества, те се нуждаят от подобаващи грижи и внимание, с цел да процъфтяват в плен.

Чрез поддържане на чиста и подобаваща околна среда, предложение на уравновесена диета и постоянно наблюдаване на здравето им, можете да помогнете за попречване на постоянно срещаните аргументи за гибел при червенобузите костенурки и да се насладите на тяхното сдружение за доста години напред.

Винаги помнете да се консултирате с ветеринарен доктор за влечуги или експерт за персонализирани препоръки и насоки за грижа.

Прочетете също за държанието на червенобузите костенурки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР