Челси назначи Кристофер Вивел за нов технически директор на клуба,

...
Челси назначи Кристофер Вивел за нов технически директор на клуба,
Коментари Харесай

Германец е новият технически директор на Челси

Челси назначи Кристофер Вивел за нов механически шеф на клуба, заяви ДПА.

36-годишният Вивел работеше до скоро за Ред Бул (Лайпциг) в родната си Германия, като отговаряше за селекцията и привличането на играчи във всички възрасти.

Президентът на Челси Тод Бьоли съобщи, че Вивел ще бъде поддръжка за мениджъра Греъм Потър. " Доволни сме, че Кристофер поема тази значима управителна роля в клуба. Работата му в Германия и Австрия приказва сама по себе си.

Уверени сме, че той ще продължи по впечатляващата си траектория нагоре и в Челси ", сподели Бьоли. " Той ще донесе солидна поддръжка за Греъм и ще играе значима роля, с цел да осъществя нашата визия за клуба ", добави той.

" Челси построява най-вълнуващия план в световния футбол и съм извънредно горделив да се причисля към клуба. Има голям капацитет клубът да продължи да пораства, да се развива и да печели ", разяснява самият Вивел.

Вивел изкара и 5 години в Ред Бул Залцбург, като шеф на отдела за селекция, като по неговото време в Австрия бяха привлечени Ерлинг Холанд и Карим Адейеми.

Той е работил и като скаут за клуба от Бундеслигата Хофенхайм.

Вивел наследява на поста някогашния вратар Петър Чех, който изкара три години в тази роля в Челси, само че си потегли през лятото.
 Стефано Пиоли е обезпокоен от интереса на Челси към Рафаел Леао
Стефано Пиоли е обезпокоен от интереса на Челси към Рафаел Леао

Договорът на португалеца с Милан е до края на юни 2024 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР